Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duiker weet niet wat deze zeehond wil, maar toen hij zijn hand uitstak, kwam hij niet meer bij van het lachen.

Dankzij een artikel van The Dodo won een video van 2014 waarin een duiker over het buikje van een zeehond streelt weer ontzettend veel aan populariteit. De onderwaterbeelden tonen hoe duiker Gary Grayson een Atlantische grijze zeehond ontmoet nabij de Scilly Isles. De zeehond kwam naar Gary gezwommen en drukte zijn neus tegen hem aan.

Gary Grayson was niet bang dat hij zou aangevallen worden, want hij was even nieuwsgierig naar het wezentje als het wezentje naar hem.

Voor hij het wist deed de zeehond iets compleet onverwacht. Hij draaide zich om en vroeg Gary om over zijn buikje te wrijven!

“Het toont echt aan hoe lief, nieuwsgierig en hondachtig zeehonden wel zijn”, vertelde Ally McMillan, CEO van Seal Rescue Island, aan de Huffington Post.

De duiker zwom met krokodillen, dolfijnen en haaien, maar Gary zegt dat dit veruit zijn mooiste herinnering is. Hij zei: “Ik ben doorgaans degene met de camera, maar toen ik deze zeehond zag, zei ik: ‘Film jij maar, ik wil gaan.’”

“Het was geweldig en iets wat ik nooit zal vergeten. Ik heb de video op mijn telefoon en ik bekijk het constant. Meer nog, mijn vrienden zijn het wellicht beu dat ik over niets anders meer kan praten.”

Soms heb je gewoon een grijze zeehond nodig om je dag op te vrolijken!

BEKIJK DE FASCINERENDE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!