Search
Close this search box.

Dries Roelvink over erkenning: ‘Ik ben nu meer dan die man in die gele zwembroek’

Het is Dries Roelvink eindelijk gelukt: vanavond staat hij in een uitverkocht Paradiso. De zanger vocht al jaren tegen het ‘gele zwembroek’-imago en nu lijkt het hem toch eindelijk gelukt om los te komen van die reclame. Aan De Telegraaf vertelt de zanger wat dit voor hem betekent.

Hij is wel heel nerveus.
Effe geen cent te makken
De 59-jarige volkszanger droomt al jaren om in Paradiso te staan waar ook grootheden als Amy Winehouse en Mick Jagger ooit stonden. Toch komt het moment wel een beetje ongelukkig. Hij zit namelijk middenin de opnames van De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. In dat televisieprogramma moeten Dries en zijn gezin rond zien te komen van een minimum inkomen. “Ik moest maaltijden van vijf euro per dag op tafel zetten en op pad gaan voor het goede doel, Kinderen van de Voedselbank. Het grote nadeel is dat ik me normaal gesproken anders op deze avond had voorbereid. Het liefst zonder ik me af, dat kon nu niet.” Toch ziet hij dit ook als iets positiefs, want naar eigen zeggen had hij helemaal geen tijd om zich nerveus te maken.

Even vrij

Gelukkig kreeg hij de afgelopen week wel twee dagen vrij van John de Mol, dus kon hij zich toch nog een beetje voorbereiden en of hij er nu helemaal klaar voor is? Dries antwoordt op die vraag: “Na de laatste repetitie zei mijn oudste zoon: ’Pa, ik zie je bezorgd kijken’. Dat klopt, ik het het gevoel alsof ik die hele show nog niet goed in mijn hoofd had. Dave zei: ’Ik weet wat jij nodig hebt; we gaan samen hardlopen door Tuindorp Oostzaan’. Daarna heb ik mijn oortjes in gedaan en heb ik alles nog een keer door mijn hoofd laten gaan. Dat hielp.”

Gele zwembroek
Hopelijk voor Dries kan hij nu eindelijk zijn gele zwembroek-imago achter zich laten. De ANWB-commercial heeft hem getekend voor het leven en ook de documentaire I Love Dries had hij beter niet kunnen doen. “Mensen leren mij nu kennen zoals ik altijd al geweest ben. Ik kan mijn andere kant laten zien”, toch heeft Dries Roelvink geen spijt van de gele zwembroek, omdat hij er ‘een dikke boterham’ mee verdiend heeft.

[fblike]