Zoek
Sluit dit zoekvak.

Douane hoort wanhopige schreeuw uit een koffer – wat ze vervolgens aantreffen is vreselijk..

De douane in Bangkok hoorde vreemde geluiden komen uit wat leek op een tas voor een zakenvrouw.

Maar ze konden hun ogen nauwelijks geloven toen ze hem openden: verborgen tussen de kleren zat een echte, levende tijger.

De vrouw vloog van Thailand naar Iran. Maar omdat haar tas erg zwaar was, werd ze omgeleid om door de beveiliging te gaan.

Toen de douane haar tas inscande, dachten ze dat ze vreemde geluiden uit de tas hoorden – en bij het openen ontdekten ze een echte levende tijger erin.

De tijger, naar schatting ongeveer 3 maanden oud, was gedrogeerd. De vrouw werd onmiddellijk gearresteerd en later veroordeeld voor dierensmokkel, volgens de Huffington Post.

De douane nam de tijger onder hun hoede en stuurde deze naar een gespecialiseerd dierencentrum voor behandeling en verzorging.

Helaas leven tijgers in slechts een paar landen in Azië. Het aantal wilde tijgers is dramatisch gedaald en de soort is in gevaar. De illegale handel in tijgers is ook uitgebreid. In veel landen, zoals Iran, worden tijgers als huisdieren gehouden en worden tijgerwelpen voor tienduizenden dollars op de zwarte markt verkocht. Dit incident met de zakenvrouw deed zich voor in 2010, maar het probleem blijft bestaan. Bekijk de beelden over de tijger hieronder:

[fblike]