Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door nieuw beleid voor politie in Londen mogen agenten criminelen van scooter rammen.

In Londen mag de politie sinds kort criminelen op hun scooter aanrijden. De nieuwe aanpak heeft voor een grote daling van berovingen op scooters gezorgd.

Scooterbendes zijn een groot probleem in Engeland. De scooters zelf worden gestolen en daarna gebruikt om mensen van bijvoorbeeld telefoons en andere waardevolle spullen te beroven, aldus RTL Nieuws. Verleden jaar vonden er op deze manier meer dan 19.000 overvallen plaats.

Sinds kort heeft de politie toestemming om de criminelen aan te rijden, helm of geen helm. Dit wordt gedaan door speciaal getrainde agenten. Op Twitter deelde de Metropolitan Police Service (MPS) beelden van enkele aanrijdingen.

De MPS is verantwoordelijk voor Groot-Londen en geeft aan dat de nieuwe tactiek geweldige resultaten heeft opgeleverd. 2000 criminelen zijn van de scooter gereden en dat heeft tot 736 arrestaties geleid.

MPS schreef op Twitter: „Onze boodschap is duidelijk: we kunnen, we zullen & ons doelwit zijn degene die betrokken zijn bij diefstal met scooters.” De zaken waarbij sommige scooterrijders gewond raakten, worden onderzocht.

Hieronder is het filmpje te zien wat MPS op sociale media plaatste met sommige aanrijdingen. Wat vind jij van dit beleid?