Search
Close this search box.

Doodsbange ganzen worden met metalen pijpen gedwongen om te eten om voor feestdag geslacht te worden.

Een dierenwelzijnsorganisatie gaf schokkende beelden vrij van ganzen die op een Franse foie gras boerderij gedwongen gevoederd worden in de aanloop naar de feestdagen.

Animal Equality beweert dat ze ganzen en eenden lijdend aantroffen in “draadkooien en doodsbange vogels die gedwongen gevoederd werden met metalen pijpen.” De liefdadigheidsinstelling zegt dat ze de beelden in augustus stiekem filmden tijdens een rondleiding op La Ferme Turnac in Domme in de buurt van Toulouse.

Op de beelden zien we hoe de vogels gevoederd worden met een apparaat gekend als een maagsonde. Op die manier worden de vogels vetgemest om de vette eenden- en ganzen foie gras delicatesse te maken. De boeren gebruiken een metalen houder en schuiven vervolgens een metalen pijp in hun keel en pompen hen vol voeder. In sommige clips is te zien hoe de werknemers de halzen van de dieren masseren om het voedsel in hun maag te krijgen.

De productiemethode wordt nog altijd gebruikt in Frankrijk, maar in andere landen zoals Spanje wordt het geproduceerd op basis van natuurlijk voederen van vogels.

De dierenwelzijnsorganisatie vraagt restaurants om foie gras uit Frankrijk te boycotten en het product niet meer te verkopen met Kerstmis.

WAT VIND JIJ HIERVAN? MOET FOIE GRAS DIE OP DEZE MANIER GEPRODUCEERD WERD VERBODEN WORDEN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!
WAARSCHUWING: DE ONDERSTAANDE VIDEO BEVAT BEELDEN DIE OP SOMMIGE KIJKERS SCHOKKEND ZOUDEN KUNNEN OVERKOMEN.