Search
Close this search box.

Dokter schakelt beademingsapparaat op 22-jarige uit: dan beweegt er iets onder de deken

Stel je voor dat je 22 jaar oud bent en je hele leven voor je hebt.

Je studeerde af met topcijfers, je hebt een vriend die van je houdt en je staat op het punt een carrière als advocaat te beginnen.

Stel je dan voor dat je hele leven voor je verdwijnt, terwijl je vecht voor je leven.

Dan schakelt een dokter de beademing uit en neemt je familie afscheid.

Dat was de realiteit voor de 22-jarige Sam Hemming.

Sam Hemming was altijd een ijverige student geweest en ze had duidelijke doelen voor zichzelf: een advocaat worden en mensen helpen.

Maar toen ze 22 was, werd haar leven vernietigd.

Op een zomerdag in juli 2016 reed Sam met haar vriend Tom naar huis om hun familie te zien.

Maar de auto vloog uit de bocht en het paar kwam nooit aan. Sam’s vriendje ontsnapte met slechts lichte verwondingen, maar zij vloog door de voorruit en bleef in kritieke toestand achter.

Sam werd per helikopter naar University Hospital Coventry gevlogen, waar chirurgen vochten om haar leven te redden.

Sam onderging drie operaties en kreeg een metalen plaatje in haar arm, die drie fracturen had. Ze brak ook haar nek op vier plaatsen.

Maar dat was niet het ergste.

De artsen moesten Sam in een kunstmatige coma brengen. Het hoofdtrauma zorgde ervoor dat één kant van Sams hersens ‘dood’ was.

Nadat Sam 19 dagen in het ziekenhuis was geweest, benaderden haar artsen haar moeder, Carol, en vertelden haar dat haar dochter nooit meer zou ontwaken.

Sam’s moeder werd gedwongen om een ​​beslissing te nemen die geen enkele ouder ooit zou moeten nemen. Maar ze luisterde naar de artsen en stond hen toe om de machines uit te zetten die haar dochter in leven hielden.

“Ze geven een patiënt gewoonlijk drie pogingen om te zien of ze zelfstandig kunnen ademen voordat ze de patiënt laten sterven,” vertelt Carol de Daily Mail.

Maar nadat de artsen de levensondersteuning hadden afgesloten, zagen ze iets dat iedereen in verwarring bracht.

Enkele minuten nadat de machines waren uitgeschakeld, leek er iets onder de deken van Sam te bewegen.

Sam bewoog haar teen. Het was een teken!

Niet lang daarna werd Sam wakker en kon niemand hun ogen geloven. Iedereen in de kamer was het ermee eens – ze waren getuige geweest van een wonder.

“Ze was letterlijk teruggekomen uit de dood. Als ze haar teen niet had bewogen, zou ze vandaag niet hier zijn. Artsen zijn totaal in shock. Je ziet de gespecialiseerde chirurgen, paramedici en politie en ze kijken naar Sammy en je ziet hun mond openvallen, “zegt Carol.

De rechterkant van Sams hersens was volledig verwoest door de crash, maar de linkerhelft had het overleefd.

Met veel hulp en hard werk slaagde zij erin om weer te leren lopen en praten.

Sam heeft nog een lange weg te gaan, maar ze heeft al geweldige vorderingen gemaakt.

Sams droom om een ​​advocaat te zijn blijft groot, en als het al iets is, is het sinds het ongeluk nog sterker geworden.

Ze is iedereen dankbaar die haar heeft geholpen, van het medisch noodhulpteam tot de verpleegsters, artsen en revalidatiepersoneel.

Deel alsjeblieft als je ook denkt dat artsen en verpleegkundigen alle waardering verdienen in de wereld voor het harde werk dat ze dag en nacht doen!
[fblike]