Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dochtertje verlinkt wietkwekerij bij de kinderopvang: „Bij mijn papa zijn groene plantjes op zolder.’’

Een man die een hennepkwekerij op zijn zolder in Hengelo had, is op een wel hele bijzondere manier tegen de lamp gelopen. Zijn dochtertje verklapte op de BSO dat papa plantjes op zolder had.

Vandaag stond een man voor de rechter omdat hij op zijn zolder een hennepkwekerij met 450 stekjes had. Hij was tegen de lamp gelopen omdat zijn dochtertje onbewust op de kinderopvang vertelde: ,,Bij mijn papa zijn groene plantjes op zolder’.

De opvang trok aan de bel en waarschuwde de politie. Afgelopen januari stonden agenten voor de deur van de man, aldus het AD. ,,Toen had ik de tranen in de ogen’’, vertelde de verdachte in de rechtbank.

Eerst werd bij de moeder van het kindje geverifieerd of haar ex-partner een hennepteler kon zijn. Na haar bevestiging werden warmtemetingen gedaan. Wat bleek? De zolder van de man was aanzienlijk warmer dan die van de buren, waarna de politie ingreep.

De man gaf aan dat hij het financieel erg zwaar had en dat zijn relatie met zijn partner net uit was. Alle informatie over hennepteelt haalde hij van het internet af. De benodigde apparatuur van de Gamma en Marktplaats.

De vader heeft een taakstraf van 80 uur gekregen en een maand voorwaardelijk, aldus het Algemeen Dagblad.