Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dochter krijgt tattoo met zwarte henna op vakantie – raakt serieus gewond

Een paar weken terug ging de familie Gulliver, uit Groot-Brittannië, op vakantie naar Egypte voor een geweldige zonvakantie. Ook de 7-jarige dochter Madison was mee.

Helaas, verliep de vakantie niet zoals ze verwacht hadden.

Tijdens de reis kreeg de moeder een galblaasontsteking en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Haar kinderen, de 9-jarige Sebastian en de 7-jarige Madison zaten geduldig aan haar zijde. Toen de moeder eindelijk uit het ziekenhuis mocht, wilde zij en haar man de kinderen op iets leuks trakteren, omdat ze zo lief en geduldig waren geweest.

In het hotel waar ze verbleven werden er henna tattoos aangeboden aan de gasten. Henna tattoos zijn tijdelijk en kunnen altijd afgewassen worden.

Omdat het geen echte tattoo is, geen sporen achter laat en uit natuurlijke ingrediënten bestaat, dachten de ouders dat ze wel op het hotel konden vertrouwen.

De kinderen waren in de wolken met hun henna tattoos en de ouders waren blij om hun kinderen zo gelukkig te zien.

´s Avonds begon hun zoon Sebastian aan zijn arm te krabben, dus ze wasten zijn tattoo eraf. Bij Madison leek alles in orde.

Een week later keerde de familie terug naar Engeland. En verrassend genoeg begon toen ook de tattoo van Madison te jeuken.

De ouders begonnen zich zorgen te maken omdat ze zagen dat de huid rondom de tattoo van het kleine meisje rood was geworden. Ze wasten de tattoo eraf en smeerden de arm van hun dochter in met een kalmerende zalf.

De volgende dag bleek echter dat het veel slechter was geworden. Madison had grote rode blaren op haar arm, vergelijkbaar met brandwonden.

De ouders onderzochten online waarom hun kleine meisje zo slecht reageerde op henna, met in het achterhoofd dat het alleen natuurlijke ingrediënten bevat. En toen beseften ze dat henna niet zo onschuldig is als het lijkt.

Madison had een tattoo met zwarte henna. En anders dan de gewone henna bevat de zwarte versie PPD, dezelfde stof die gebruikt wordt in veel soorten haarverf. PPD is in het Verenigd Koninkrijk verboden voor huid crèmes, omdat het allergische reacties op de huid kan veroorzaken.

Maar dat wist de familie nog niet toen ze in Egypte akkoord gingen met de tattoos.

Ze brachten Madison naar het ziekenhuis, waar ze werd onderzocht door artsen en dermatologen gespecialiseerd in brandwonden. Haar aandoening was zo ernstig dat ze de grote blaren weg moesten knippen, om de verbranding eronder te kunnen behandelen.

Haar vader zei dat zijn dochter erg dapper was tijdens de behandeling.

“Ze wilde zien wat ze deden, dus het lukte niet om haar de andere kant op te laten kijken,” vertelt hij aan Metro. “Ze was heel goed en bleef maar zeggen ´je hebt er één gemist.´”

Tijdens een interview op tv met “Good Morning Britain,” liet Madison zien hoe haar arm er vandaag de dag uit ziet.

Artsen denken dat het wel twee jaar kan duren voordat Madison haar huid weer normaal is. Hopelijk houdt het kleine meisje er geen permanente littekens aan over.

Na het henna tattoo incident zijn Madison haar huid en lichaam ook hypergevoelig voor andere dingen geworden. Ze is nu, onder andere, allergisch voor penicilline.

Madison haar vader vindt het belangrijk om andere ouders te waarschuwen voordat ze hun kinderen een henna tattoo laten zetten.

“We hadden verwacht dat reisbureaus hier ook zorgen over maken,” vertelt de vader aan Metro. “We willen ervoor zorgen dat ook andere mensen hierover horen.”

We hebben gezien hoe toeristen deze tattoos krijgen als ze in het buitenland zijn. We vinden ze prachtig en kunnen ons voorstellen dat je er eentje neemt. Maar nadat we dit gelezen hebben, weten we niet zeker of het het waard is!

Help alsjeblieft anderen te waarschuwen voor zwarte henna, zodat niemand anders zo hoeft te lijden als Madison!
[fblike]