Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dochter krijgt hoofdpijn en koorts, maar doktoren sturen haar naar huis – ze missen dit belangrijke detail

Het is altijd aan te raden om een ​​arts te raadplegen als je vermoedt dat er iets mis is met je gezondheid. Artsen zijn echter alleen maar mensen, en soms is het volgen van je instinct en het zoeken naar een second opinion de manier om te zekerheid te krijgen.

Als verpleegster weet Natalie Walsh wanneer een situatie niet klopt.

En het was deze kennis die te hulp kwam toen haar jonge dochter plotseling ernstig ziek werd.

Natalie nam haar dochter mee naar het ziekenhuis nadat ze last had van hevige hoofdpijn en hoge temperaturen.

De artsen vonden een knobbel op haar hoofd waarvan zij dachten dat het een spinnenbeet was.

Ze behandelden de beet en stuurden Natalie en haar dochter naar huis.

Toen het kleine meisje echter niet beter werd, wist Natalie dat er iets mis was. Ze nam haar dochter meteen mee naar een andere medische faciliteit.

Daar kregen ze de waarheid – de ziekte van Lyme.

De ziekte van Lyme wordt meestal geïdentificeerd door de aanwezigheid van een ‘bullseye’-uitslag. Maar omdat Natalie’s dochter deze uitslag niet had gehad, kreeg ze de verkeerde diagnose.

Nu wil Natalie iedereen waarschuwen waar ze op moetenletten.

Symptomen

In 80% van de gevallen verschijnt er een rode plek. Dat kan voorkomen binnen 3-30 dagen na gebeten te zijn door een teek, meldt WedMD. Je moet ook uitkijken voor gezwollen lymfeklieren en koorts met pijntjes en kwalen.

Als je een van deze symptomen ervaart, moet je jezelf controleren op teken of beten, die vaak de ziekte van Lyme veroorzaken.

Gelukkig is de ziekte van Lyme in de meeste gevallen gemakkelijk te genezen, maar deze moet vroegtijdig worden behandeld om ernstige complicaties met je spieren en gewrichten te voorkomen. Als het onbehandeld blijft, kan het ook ontstekingen in je hart, hersenen en zenuwen veroorzaken.

Bekijk de onderstaande clip om de symptomen van de ziekte van Lyme te leren kennen, en vergeet niet om dit te delen met je geliefden op Facebook zodat ze weten waar ze op moeten letten:

[fblike]