Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn zeldzame beelden waarin een 1,80 meter grote gorilla de verzorgers compleet verrast.

We weten niet of het komt door de Planet of the Apes of een andere truc, maar een zilverruggorilla besloot om te wandelen als een mens.

Voor de bezoekers van de Port Lympe Zoo in Kent, Engeland, was het best een verrassing om een gorilla te zien stappen als een mens. Maar het is gewoon Ambam die zijn unieke talent toont, dat hij overigens deelde met zijn vader.

Het grootste deel van zijn tijd is Ambam gewoon als de andere apen in zijn verblijf. Hij trekt op met de kinderen, eet lekkers en wandelt op zijn vuisten.

Ambam is de tweede generatie van zijn familie die de dierentuin zijn thuis mag noemen. De dierentuin werd aanvankelijk opgericht als een privédierentuin van de Britse gokmagnaat John Victor Aspinwall, maar vandaag is het een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het behoud van verschillende diersoorten.

Port Lympe is meer dan gewoon een dierentuin. Het biedt een thuis aan bedreigde diersoorten, die ze proberen te kweken. Ze hebben een grote kudde zwarte neushoorns en Afrikaanse olifanten.

Maar hun kroonjuweel is het Apenpaleis, het grootste gorillaverblijf ter wereld. Dit is erg bijzonder omdat de apensoort kritiek bedreigd is.

Een van de grootste mannelijke zilverruggen is Ambam, die rechtopstaand 1,80 meter hoog. Bij andere apen zou dit slechts een spreekwoordelijke uitdrukking zijn, maar bij Ambam is dit best letterlijk te nemen. Hij houdt ervan om rechtop te staan en mensen na te bootsen.

Ambam doet dit niet omdat hij een revolutie wil starten zoals Cesar in de laatste Planet of the Apes film. Nee, hij leerde het door observatie.

Volgens het personeel van de dierentuin leerde hij dit van zijn vader die ook af en toe rechtop rondliep. Sommigen denken dat hij gewoon de mensen rondom hem nadoet.

Er bestaat ook een theorie dat het iets genetisch is, iets in zijn genen dat hem voorbestemd maakt voor dit soort gedrag. Ongeacht wat de reden ook is, hij is best een sensatie in de dierentuin en trekt heel wat bezoekers aan met zijn trucje.

BEKIJK DE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!