Search
Close this search box.

Dit zijn de essentiële trucjes die je moet kennen – zo houd je je baby koel in de hitte

Kleine kinderen hebben hulp nodig bij het aanpassen van de lichaamstemperatuur tijdens hete zomerdagen. Hieronder presenteren we drie belangrijke trucs om baby’s koel te houden tijdens extreme hitte.

We zijn het er allemaal over eens dat we deze zomer al van heel wat mooie dagen hebben mogen genieten. Maar terwijl die zonnige dagen zeker en vast leuk zijn, is het daarnaast ook belangrijk om jezelf en anderen te beschermen tegen de warmte.

Kleine kinderen vallen bijvoorbeeld in de groep van personen die extra kwetsbaar zijn wanneer het warm wordt en ze hebben soms externe hulp nodig om hun lichaamstemperatuur op het juiste niveau te houden. Daarom is het aangewezen om te weten wat je kunt doen om een baby af te koelen, mocht dit nodig zijn.

1. Bevochtig de kleding in plaats van de huid
Het klinkt misschien als een eenvoudige oplossing, maar een geweldige manier om de baby koel te houden, is door water op zijn of haar kleding te spuiten. Het is echter belangrijk dat je de kleding slechts vochtig maakt en niet kletsnat. Ook de keuze van het type kleding is hier belangrijk, zo schrijft Babycenter.

2. Maak moedermelk ijs
Het is belangrijk om borstvoeding te geven als het buiten heet is, zodat de baby voldoende vocht binnenkrijgt. Het nauwe lichaamscontact dat borstvoeding met zich meebrengt maakt het niet frisser, maar er is echter een oplossing. Een moeder vertelt aan Manchester Evening News dat ze haar baby meestal een fles melk geeft: moedermelk die ze eerst heeft ingevroren.

3. Geef ze een “handdoekbad”
Het spreekt voor zich dat een bad in de hitte afkoelt, maar een andere methode is om de baby een “handdoekbad” te geven, zo schrijft My Little Moppet. Bevochtig een handdoek en bedek je warme baby, zorg ervoor dat je zeker het voorhoofd goed bevochtigd.

Hopelijk helpen deze trucs je kleintjes om koel te blijven in deze hitte! Heb je zelf trucs waarvan je denkt dat andere ouders hiervan op de hoogte moeten zijn? Laat dan een reactie achter op Facebook om anderen hiervan bewust te maken!
[fblike]