Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is waarom je beter altijd naakt slaapt, je zal verrast zijn wat het doet met je lichaam

Naakt gaan slapen voelt niet alleen erg bevrijdend, het is nog eens gezond ook!

Als je iemand bent die graag slaapt met kleren aan, is de kans groot dat je na het lezen van dit artikel je mening hierover zult veranderen.

Er zijn talloze factoren die een goede nachtrust bepalen. Eén daarvan is wat we ’s nachts dragen om te slapen. Meer zelfs, het wordt gezegd dat dit de belangrijkste factor is. Hier zijn 5 redenen waarom je moet stoppen met het dragen van kleren tijdens je nachtrust:

1. Je lichaamstemperatuur wordt op peil gehouden

Tenzij je een full-time nudist bent (wat erg ongeloofwaardig lijkt), is je lichaam, zoals velen onder ons, gewend aan het dragen van kledij de hele dag door. Daardoor duurt het gewoonlijk een tijdje eer je lichaam gewend is aan de temperatuur wanneer je een pyjama of andere kleren aantrekt. Je lichaam moet zich namelijk weer aan de temperatuur aanpassen. Daarom is het niet verrassend dat vele mensen ofwel wakker worden in het zweet, of verkleumen van de koude. Wanneer je naakt gaat slapen, daarentegen, blijft je lichaam grotendeels dezelfde lichaamstemperatuur behouden, zowel ’s nachts als overdag. Dit is veel natuurlijker en dus veel gezonder.

2. Het houdt je hormonen in balans

Een gebalanceerd niveau van het hormoon ‘melatonine’ zorgt voor een goede nachtrust. Als je naakt slaapt, wordt het hormoon op een natuurlijke wijze gereguleerd.

3. Je romantische relatie zal er op verbeteren

Lichamelijk contact en affectie verspreidt het seksuele hormoon ‘oxytocine’, die je zowel positieve als blije emoties bezorgt. Hoe minder kleren je draagt, hoe meer je die hormonen en emoties gaat voelen. Naakt slapen met je partner kan daarom erg behulpzaam zijn in het versterken van je relatie.

4. Het is kalmerend

Ben je vaak gestresseerd? In je nakie slapen is daarom een must voor jou! Cortisol is een stresshormoon die verhoogt wanneer het te warm wordt. Je kleren uitdoen koelt dit hormoon dus af. Naakt slapen geeft bovendien een gevoel van vrijheid, iets wat mensen kalmeert. Geen kleren = geen stress.

5. Je zal je beter voelen

Het is bewezen dat naakt slapen beter is voor de bloedcirculatie dan wanneer je gaat slapen met kleren aan. Dat betekent dat je een diepere slaap zal hebben en je je daarom beter uitgerust gaat voelen.

Na het lezen van dit bericht, zie ik niet in waarom mensen niet gewoon naakt gaan slapen. Als je vaak niet goed slaapt, is het de moeite waard om het eens te proberen. Deel dit advies met al je familie en vrienden!
[fblike]