Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is waarom je altijd sokken moet dragen wanneer je naar bed gaat. De reden is verbazingwekkend!

Er zijn weinig betere gevoelens dan in bed stappen als je moe bent. Na een lange, zware dag is het heerlijk om in slaap te sussen nadat je je kleren hebt uitgetrokken; in elkaar zakken op je bed en in dromenland vallen.

Toch is er altijd iets geweest dat ‘niet goed’ voelt:: slapen met sokken aan. Ik kan het niet echt uitleggen, maar slapen met pyjama of een t-shirt is normaal, terwijl sokken aantrekken iets… ongemakkelijks is.

Zoals ze zeggen, is het altijd goed om je mening te veranderen. Het is zeker iets dat ik heb gedaan nadat ik de informatie uit dit artikel heb gelezen.

Het is eigenlijk logisch om je sokken aan te trekken als je ’s nachts slaapt. Geef me een paar minuten van je tijd en ik zal je uitleggen waarom…

Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar het voelt alsof gewoon raar als het gaat om sokken aan in bed. Je draagt ​​ze gewoon niet als je slaapt, volgens de gebruikelijke slaapkameretiquette.

Maar zijn oude routines er niet om te worden gebroken? Vooral als je nieuwe kennis hebt om toe te passen.

In de wintertijd stond ik erom bekend mijn sokken aan te houden louter omdat mijn voeten koud zijn zonder. Niets is erger dan wakker worden met bevroren tenen.

Nu blijkt dat onderzoek heeft bewezen dat het een goede zaak is om sokken aan te houden tijdens het slapen, aldus studies aan de Universiteit van Basel, Zwitserland. Maar hoe kwamen ze tot deze conclusie?

Welnu, ze onderzochten de relatie tussen de temperatuur die we in onze handen en voeten hebben, in relatie tot hoe snel mensen in slaap vallen.

Ze testten hun theorie op een groep mannen, waarbij de meerderheid in slaap viel als hun voeten warm waren. Zodra de bloedvaten zijn uitgezet, wordt de warmte sneller verspreid naar de rest van het lichaam. Volgens het onderzoek in kwestie kunnen mensen hierdoor sneller in slaap vallen.

Als je dus je sokken aan houdt, kun je mogelijk sneller naar dromenland komen.

Voor mensen die moeite hebben om weg te dromen: waarom zou je deze techniek niet proberen? Houd je sokken aan vanavond!

Ondertussen, voor diegenen van jullie die al slapen met sokken aan, schaam je er niet voor!

Help ons de informatie te verspreiden door dit artikel op Facebook te delen, zodat meer mensen kunnen ontdekken dat het een goed idee het is om sokken voor het slapengaan aan te houden!