Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is het eerste waterpark ter wereld voor kinderen met een handicap

Iedereen die wel eens in een waterpark is geweest weet hoe leuk dat kan zijn.

Het is niet alleen een avontuur voor de hele familie – het is ook een goede manier om af te koelen in de zomerhitte.

Toch zijn waterparken niet echt ontworpen voor mensen met een handicap.

Tot nu toe. Het Morgan Inspiration Island heeft de deuren geopend – een waterpark speciaal gebouwd voor mensen met een handicap.

Het hele park, geopend op 17 juni in San Antonio, Texas, is toegankelijk met rolstoel en zo ontworpen dat alle kinderen een kans hebben om van spellen in het water en zwembaden kunnen genieten.

Waterland Morgan Inspiration Island heeft een tropisch thema, en heeft zes grote glijbanen, waaronder een speciale rolstoelglijbaan, en grote delen met geisers, waterkanonnen en regendouches.

Maar het beste? Iedereen met een handicap is welkom in het park – gratis.

“Ons doel is om alle gasten een mooie ervaring te bezorgen in een gastvrij, veilig, comfortabel en niet te drukke omgeving,¨ vertelde oprichter Gordon Hartman aan Mashable.

Het park geeft alle kinderen een waterdichte armband met GPS, zodat ouders en persoonlijke assistenten hun kinderen makkelijk kunnen volgen en vinden.

Er zijn aparte, stille gebieden toegankelijk voor kinderen die slechts tegen drukte en veel herrie kunnen.

Het park is daarnaast ontworpen met waterkwaliteit in het achterhoofd – het water wordt continu gefilterd en gerecycled, waardoor de bezoekers zich geen zorgen hoeven te maken over de kwaliteit van het water.

Waterparken speciaal voor gehandicapten bestaan al over de hele wereld, maar zijn vaak slechts beperkt tot één of twee zwembaden.

En zo is Morgan Inspiration Island het eerste waterpark ter wereld dat echt alleen voor gehandicapten is ontworpen.

Wat vind je van dit idee? Ik vond het geweldig uitgevoerd! Zou het niet geweldig zijn als meer mensen dachten zoals de eigenaren van dit park?

Like en deel als je ook vindt dat meer mensen van dit initiatief zouden moeten weten!
[fblike]