Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht

De een doucht elke dag of zelfs twee keer op een dag, de ander vindt om de dag een douchebeurt voldoende. Te veel douchen is niet goed voor onze huid, maar als je dit onderzoek leest denk je misschien nog eens twee keer na over of je wel of niet onder de douche stapt.

Wij springen vanavond wél onder de douche.

Bacteriën en schimmels
Mensen dragen duizenden verschillende soorten bacteriën en zo’n veertig soorten schimmels met zich mee. We kunnen niet zonder, want veel van deze bacteriën en schimmels horen nou eenmaal bij ons. Maar er zitten ook vieze bacillen tussen waardoor je ziek kan worden. Als je doucht en daarbij zeep gebruikt, kun je veel van die bacteriën wegspoelen. Als je dit niet doet kunnen ze in je neus, ogen en mond komen en zo word je ziek. Ook komen vieze zweetluchtjes door die bacteriën, dus je kunt zweet maar beter wegspoelen.

Vlekken
Gedurende de dag zweten we en komt er vettigheid vrij uit onze poriën. Als je niet iedere dag doucht hoopt al deze viezigheid zich op en krijg je al snel een slechte huid. Puistjes, rimpels en een grauwe huid horen er allemaal bij. Ook heb je een hogere kans op bacteriële infecties en schimmelinfecties als je niet vaak genoeg doucht.

Te veel
Niets waar te voor staat is goed, behalve tevreden. En zo is het maar net, want te veel douchen is ook niet goed. Als je je huid constant stript van zijn natuurlijke oliën krijg je uiteindelijk een erg droge en geïrriteerde huid. Je doet er ook goed aan om een douchegel te zoeken die niet uitdroogt en irriteert. Ook is iedere dag je haar wassen niet nodig, twee keer per week is voldoende. Dermatologen zeggen zelfs dat het voor je huid voldoende is om maar één keer per week te douchen, zo lang je je gezicht maar reinigt. Helaas krijg je daar de bacteriën niet mee weg.
[fblike]