Search
Close this search box.

Dit experiment heeft miljoenen mensen gechoqueerd, als je dit bekeken hebt wil je nooit meer naar McDonalds!

Het is geen geheim dat fastfood ongezond voor ons is. Ik denk dat we gerust mogen zeggen dat de hele wereld dit weet.

En toch houdt dit velen onder ons nog steeds niet tegen om af en toe vettig en ongezond fastfood te eten. Sommige mensen eten regelmatig fastfood, soms zelfs elke dag.

Hoewel het nu ook geen kwaad kan om af en toe eens een hamburger of pizza te eten, misschien wil je toch maar eens nadenken als je denkt van nog eens naar McDonalds te gaan.

Onderzoekers aan de universiteit van Nottingham in Engeland, hebben een slim idee bedacht om een experiment uit te voeren zodat ze konden zien wat er zich effectief in onze maag afspeelt wanneer we een hamburger van McDonalds eten.

De onderzoekers gebruikten een staaltje van puur zoutzuur. Dit is een stof die we allemaal in onze maag hebben, maar in een meer verdunde vorm. Het helpt ons eten af te breken.

Ze plaatsten een gewone cheeseburger van McDonalds in het staal. Toen lieten ze de burger liggen in het zuur gedurende drie en een half uur. Toen ze terugkwamen om de resultaten te zien waren we in shock.

De video werd intussen al meer dan 17 miljoen keer bekeken, en ik begrijp volledig waarom het zo snel rondgaat op het internet.

Zoutzuur is erg ruw en breekt het eten af terwijl het ook bacterieen doodt die gevaarlijk voor ons kunnen zijn. Was het niet voor deze beschermende laag in onze maag, dan zou het zuur ons lichaam binnenin vernietigen.

De onderzoekers waren verrast om te zien dat de hamburger niet opgelost was in het zuur, maar daarentegen veranderd was in een grote, slijmerige, zwarte massa. Echt walgelijk als je het mij vraagt.

Een fruitsalade verteert normaal gezien in ongeveer 30 seconden. De reden waarom een cheeseburger zoveel moeilijker af te breken is, komt door de grote hoeveelheden ‘transvetten’, of kunstmatige vetstoffen die zich in de hamburger bevinden.

Nu en dan eens een cheeseburger eten is niet per se levensgevaarlijk zeker niet als je hem zelf bereidt en natuurlijke ingrediënten gebruikt met minder vet. Maar na het bekijken van deze video, zal je misschien twee keer nadenken wanneer je naar McDonalds wilt gaan.

Je kan de clip hieronder bekijken.

Deel aub de resultaten van dit experiment met al je vrienden op Facebook zodat meer mensen twee keer nadenken over hun levensstijl en wat ze eten!
[fblike]