Search
Close this search box.

Dit appartement stond 70 jaar leeg. Een groep mensen gaan naar binnen en schrikken zich een hoedje.

Wanneer je de deur openmaakt van een appartement dat al meer dan 70 jaar leegstaat, verwacht je waarschijnlijk dat je heel wat stof, insecten en spinnenwebben zult vinden.

En ja, dat is ook precies wat een veilinghandelaar ontdekte toen hij de deur opende van een appartement in het centrum van Parijs.

Het betreffende appartement stond namelijk al leeg sinds 1939. Maar hij vond ook nog iets anders. Iets wat veel waardevoller was dan stof.

Toen de Tweede Wereldoorlog aanbrak in 1939, was de 23-jarige Madame de Florian gedwongen om haar huis te ontvluchten in het hartje van Parijs. Ze sloot de deur en vluchtte richting het zuiden om de Duitse troepen te ontvluchten.

Hoewel ze haar huur bleef verder betalen, keerde ze nooit meer terug naar haar appartement. In 2010 stierf ze op 91-jarige leeftijd.

Het was pas nadat ze was overleden, dat haar familie ontdekte dat ze een chique appartement had in het centrum van de Franse hoofdstad. Ze namen contact op veilingmeesters om de spullen in het verlaten appartement te veilen.

De veilingmeester en zijn team kregen de schok van hun leven toen ze de deur van hun appartement openden. De deur was maar liefst 70 jaar lang gesloten gebleven. Ze voelden de muffe geur, vol stof en spinnenwebben. Tussen hun ontdekkingen vonden ze meubilair uit de jaren 1900 en een keuken uitgerust met oud porselein.

Ze beschreven hun ervaring “alsof je een kasteel vol schoonheid binnenwandelt.”

Schilderijen waren zichtbaar van de muren gehaald alsof iemand de bedoeling had om ze later terug terug te hangen. Maar ze kwamen nooit meer terug.

Er stond ook een tafeltje met make-up, maquillage en parfum van vroeger. Alsof de elegante eigenaar ooit zou terugkeren.

Maar het meest merkwaardige item was een schilderij van een prachtige vrouw in roze. Het bleek dat dit een portret was van de grootmoeder van de eigenaar die de vorige eigenaar was van het appartement. De veilinghandelaar moest grondig onderzoek doen naar het schilderij en stelde uiteindelijk vast dat het het werk was van Giovanni Boldini, een van de belangrijkste schilders van de Belle Epoque.

Ze stelden vast dat het schilderij dateerde uit 1888, toen de grootmoeder slechts 24 jaar zou zijn geweest. Het werd verkocht op een veiling voor een extreem bedrag: 3 miljoen dollar.

Waarom de vrouw de oorlog ontvlucht was in 1939 maar haar huur bleef betalen voor een appartement waar ze nooit meer naar terug zou keren bleef een mysterie.

Maar wat wel vaststaat is dat de ontdekkingen in dit appartement een magisch gevoel moeten hebben gegeven aan degenen die het hebben ontdekt!