Zoek
Sluit dit zoekvak.

Disneyland Parijs wordt uitgebreid en verwacht twee keer groter te worden.

Je kunt over enkele jaren nog meer genieten van het wereldberoemde Disneyland Parijs. Het park besluit om uit te gaan breiden, het moet rond 2030 ongeveer twee keer zo groot zijn.

Momenteel kun je in Europa genieten van twee themaparken – Disneyland en Walt Disney Studio’s – en acht bijbehorende hotels. Maar ze willen het aantal bezoekers gaan verdubbelen met nieuwe attracties en eventueel een nieuw derde park lanceren.

Wanneer deze plannen officieel bevestigd worden kan het ook leiden tot een toename van het aantal hotelkamers. De planning is dat er binnen ongeveer 12 jaar 14.000 hotelkamers bij komen.

Ook is er goed nieuws voor de mensen die bij Disneyland willen werken, er zullen ruim 1.000 extra banen gecreëerd worden.

De uitbreiding gaat ongeveer 2 miljard kosten, dit zal over meerdere jaren verspreidt worden. De uitbreiding bevat onder meer toevoegingen aan het Walt Disney Studio’s Park met drie nieuwe themagebieden in het teken van Marvel, Frozen en Star Wars. Ook komen er nieuwe live-optredens en gloednieuwe attracties bij.