Search
Close this search box.

Dierenvrienden in de bres voor hond die door monsters werd geslagen met schroevendraaier en in brand gestoken werd.

Een hond in Engeland werd volgens de dierenbescherming met een schroevendraaier aangevallen en vervolgens in brand gestoken. Dierenartsen zeggen dat het nog te vroeg is om te zeggen of Bruce ooit helemaal zal genezen.

Inspecteur Anthony Jones, die de verbrande puppy vond, zei dat zijn bloed kookt.

Een vrouw die een fundraisingpagina voor de hond oprichtte, omschreef de mishandeling als “een van de meest hartverscheurende dingen die ze ooit in haar leven gezien had.”

Bruce is nu stabiel, maar heeft nog constante verzorging nodig.

De online geldinzamelingscampagne opgezet door Vicky Carr zamelde al bijna 2.000 euro in, drie keer zoveel als het vooropgestelde doel.

De gemene mensen die dit deden, moeten gevonden worden zei Carr. “Het is een van de meest hartverscheurendste dingen die ik in mijn hele leven gezien heb. Hij is een echte vechter en de blik op zijn gezicht geeft me hoop. Ik wil hem gewoon een leven geven waarin hij weet hoe een liefdevolle huisdiereneigenaar voelt.”

De hond werd vrijdag gevonden in Little Orton in de buurt van Carlisle in Engeland.

Jones van de dierenbescherming vroeg om hulp om de daders te vinden. “Bruce is misschien wel gebroken, maar hij is ook mooi en uniek.”

Inspecteur Rob Melloy verklaarde: “In mijn 20 jaar dienst is dit een van de ergste gevallen van dierenmishandeling die ik ooit gezien heb. Ik zal nooit begrijpen waarom iemand zo brutaal gewelddadig kan zijn voor een liefdevolle hond. Het is hartverscheurend en ik hoop dat Bruce het haalt.”

De dierenkliniek Ashlea Veterinary Centre Ltd. waar Bruce behandeld wordt, schreef op Facebook dat Bruce zijn behandelingen ondergaat als een superster.

“Hij onderging gisteren een operatie om zijn beschadigde oog te verwijderen en vandaag eet hij goed en comfortabel en krijgt heel wat liefde van ons personeel. We wachten nog wel op de eerste keer dat hij met zijn staart kwispelt.”
[fblike]