Search
Close this search box.

Dierenrechtenorganisatie PETA roept mensen op om van melk af te blijven omdat het “racistisch” is.

Dierenrechtenorganisatie PETA stuurde een opmerkelijk bericht de wereld in. Volgens de organisatie staat melk symbool voor de blanke overheersing.

De dierenwelzijnsorganisatie postte op 18 oktober 2018 een Twitterbericht met de titel: “Koeienmelk was lang een symbool gebruikt door blanke overheersers.” Er wordt verwezen naar een artikel op hun website dat echter al dateert van 7 maart 2017.

PETA verwijst naar nieuwsberichten over aanhangers van extreemrechts die een emoji van een glas melk in hun naam verwerken of verklaren dat ze “lactosetolerant” zijn. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is dit een symbool voor raciale zuiverheid.

Nog volgens de organisatie is melk een drankje van alle overheersers omdat de zuivelsector “extreem geweld” toepast op levende wezens.

PETA schrijft op haar website:

“Verkrachting is wellicht het enige verschrikkelijke misdrijf waarbij er zowel macht als geweld wordt gebruikt. Maar het is standaard in de zuivelindustrie. Zoals alle zoogdieren produceren koeien alleen tijdens en na de zwangerschap melk, dus worden koeien op melkboerderijen om de negen maanden gedwongen geïmpregneerd zodat hun melkproductie blijft voortduren … Daarna worden de kalfjes zo snel mogelijk weggenomen, zodat de koeien weer snel zwanger kunnen worden gemaakt.”

De dierenwelzijnsorganisatie PETA geeft nog mee dat het erg onnatuurlijk is om koeienmelk te drinken die in eerste instantie bedoeld is voor de kalfjes. De organisatie pleit ervoor om plantaardige producten zoals amandel-, soja- en rijstmelk te drinken. Ze concluderen: “Met zoveel heerlijke soorten melk die zonder wreedheid gemaakt worden, was het nooit gemakkelijker om op te staan tegen de overheersing.”