Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dierenbescherming maakt een fout bij het inslapen van een puppy. Familie is kapot van verdriet.

We begaan allemaal wel vergissingen in het leven. Grote en kleine, vermijdbare en verrassende … niemand is perfect. Maar sommige ongelukken hebben zwaardere gevolgen dan andere, zeker wanneer het om onze geliefde huisdieren gaat.

Dit vreselijke ongeluk vond enkele maanden geleden plaats. Een man betrad ongenodigd een tuin en werd gebeten door de hond die er woonde.

Dat is wat honden doen. Ze hebben een territorium en ze worden verondersteld om het en hun baasjes te beschermen tegen indringers. Daarom blaffen ze naar de postbode en zijn aanvankelijk erg wantrouwig ten opzichte van gasten. Dat is nu eenmaal hun aard.

Maar deze witte puppy beet een onderhoudswerker – en zoals het geval is bij de meeste hondenbeten – moest het dier 10 dagen in quarantaine blijven om er zeker van te zijn dat Moses geen hondsdolheid had.

“Ze zeiden ons dat ze hem 10 dagen in quarantaine moesten houden om er zeker van te zijn dat hij geen hondsdolheid had”, vertelde een van zijn eigenaars, Jennifer Wang.

https://www.facebook.com/arizonasfamily/photos/a.456562782013/10155766948082014/?type=3

Dit is uiteraard erg vervelend, maar de familie legde zich bij de situatie neer en Moses werd overgebracht naar het dierenasiel van Tazewell County in de VS.

De volgende dag kreeg de familie echter een telefoontje om te melden dat hun hond ingeslapen werd. De dierenbescherming noemde het een geval van identiteitsverwarring, “een ongeluk”, maar het was geen ongeluk dat je zomaar kunt vergeven.

De mensen die in dierenasielen werken zijn doorgaans erg aardige mensen met een groot hart voor dieren.

“Ik vroeg hem waarom ze hem geëuthanaseerd hadden?”, zei echtgenoot Tony Wang. “Hij vertelde me dat hij niet nadacht, dat hij het niet controleerde, dat hij het gewoon deed.”

De dierenbescherming bracht een verklaring naar buiten, maar voor de familie betekent het slechts een schrale troost.

“Op 7 augustus euthanaseerde de dierenbescherming van Tazewell per ongeluk een hond die 10 dagen in quarantaine werd gehouden na een hondenbeet. We betreuren dit ongeluk diep. We zullen maatregelen nemen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.”

Vele mensen roepen om het ontslag van de betrokken werknemer en de familie beraadt zich over juridische stappen.