Search
Close this search box.

Dierenarts bevrijdt gruwelijk vastgeketend paard – zijn onvoorstelbare reactie verbaasd iedereen.

Dierenmishandeling is altijd een hartverscheurend onderwerp om over te lezen, maar ik ben dankbaar dat er dierenredders bestaan die hun leven lang positieve veranderingen proberen te maken in de wereld van de dieren.

In Roemenië worden vaak vastgeketende paarden gevonden. Men doet dat om te vermijden dat ze wegrennen.

Toen een dierenarts van de organisatie Four Paws een van deze prachtige dieren bevrijdde uit haar barbaarse ketens, werd ze zowaar uitvoerig bedankt.

Een video toont het moment waarop Ovidiu Rosu, dierenarts, een paard bevrijdde uit haar keten. De video ging viraal, maar dat was door de reactie van het paard die ongelofelijk speciaal was.

Het paard was natuurlijk doodsbenauwd maar Ovidiu nam haar tijd en bevrijdde het dier uit zijn gevangenschap. En het paard wist maar al te goed wat er aan het gebeuren was.

Paard geeft zoen
Toen de dierenarts het paard wilde kalmeren, en de pijnlijke kettingen wilde verwijderen, stapte een ander paard op de man af en gaf hem en kus op de neus. Alsof hij hem wilde bedanken om zijn vriend te redden. Zo ontroerend.

Het goeie nieuws is dat Four Paws al jarenlang dergelijke reddingsoperaties onderneemt. Bij de video staat dat dit een “typische daad van barbarij is in Roemenië”, om paarden aan hun voorste of achterste poten vast te ketenen.

Animal Channel meldt: “Deze paarden werden 300 tot 400 jaar geleden door de Tataren naar Roemenië gebracht. De Tataren lieten vele paarden achter, waardoor ze vrijelijk begonnen te leven in deze gebieden. Vele paarden werden bovendien vrijgelaten in 1989, nadat de boerderijen in de regio sloten. Dit leidde tot een heuse boom in de populatie van de paarden. In 2010 waren er maar liefst 1500 wilde paarden in de Danube Delta.”

De paarden verhuisden uiteindelijk naar het onbeschermde Letea bos waar hun populatie vermenigvuldigde wat uiteindelijk tot overpopulatie leidde. Milieubeschermers en de lokale overheid wilde de bevolkingsgroei van de paarden stoppen, door ze te doden.

Populatie daalde
De organisatie Four Paws hoorde over deze plannen en bood de overheid aan om contraceptie aan te bieden om het geboortecijfer te controleren. Dit voorstel werd aanvaard en en uiteindelijk daalde de populatie tot 500 paarden in het bos van Letea.

De organisatie vaccineert bovendien de paarden en jammer genoeg moeten ze nog steeds deze pijnlijke kettingen verwijderen.

Bekijk het uitstekende werk dat Ovidiu en zijn team voor mekaar krijgt in de video hieronder.