Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dief doet poging om vrouw te beroven. Dat gaat helemaal fout als hij erachter komt dat ze een MMA-vechtster is!

Afgelopen weekend probeerde een man in Rio de Janeiro een vrouw te beroven. Dat had hij beter niet kunnen doen – de vrouw is een professionele MMA-vechtster.

Als je Polyana Viana (26) van een afstandje ziet, zou je niet meteen denken dat ze betaald wordt om te vechten. Maar de Braziliaanse is een professionele MMA-vechtster. Vorig jaar maakte ze haar debuut in de grootste MMA-organisatie ter wereld, de UFC.

https://www.instagram.com/p/BngqL44HzYw/?utm_source=ig_embed

Afgelopen zaterdag wachtte Polyana buiten haar appartement op een taxi toen ze door een man werd benaderd. Hij ging naast haar zitten en vroeg hoe laat het was. Polyana was een beetje bang, omdat hij uit het niets verscheen, maar gaf hem antwoord.

Ze zag dat hij geen enkele aanstalten maakte om weg te gaan, dus wilde uit voorzorg ze haar smartphone in haar zak doen. Op dat moment zei hij: „Probeer niets uit want ik ben bewapend. Geef me de telefoon!” En hij stopte zijn hand op zijn wapen.

Het wapen bleek echter van karton te zijn. Polyana zag direct dat het geen echt vuurwapen was, vertelde ze aan Globo. Twee rake klappen en een schop later, lag de overvaller in een wurggreep.

https://www.instagram.com/p/BsI4APlDr84/?utm_source=ig_embed

Snel was de politie ter plekke om de man mee te nemen. Het bleek dat de dief al eerder drie jaar in de gevangenis had gezeten en dat hij net was vrijgelaten.

Het is in dit geval letterlijk en figuurlijk een kwestie van eigen schuld, dikke bult. Gelukkig trof hij in dit geval precies de verkeerde (wat hem betreft) en kon hij niemand anders beroven.