Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze truc om pijn te verminderen verspreidt zich als een lopend vuurtje online

Ik ben niet de persoon die elke dag naar de dokter gaat wanneer ik ergens pijn of last heb. Al met al zijn pijn en last gewoon een onderdeel van het leven geworden, toch?

Ik heb heel mijn leven voetbal gespeeld en ik ben gewend geraakt aan verkrampingen. Deze gaan vaak snel over en zijn niet echt hinderlijk of gevaarlijk. Maar toen ik deze methode op een website vond, moest ik me even achter de oren krabbe. Wasknijpers op je oren zetten?

Ik ben enorm sceptisch, maar ik ben ook erg nieuwsgierig van aard. Acupunctuur kennen we allemaal wel, maar zou dit ook echt kunnen werken? Veel mensen die ik ken, zeggen dat het echt helpt, zeker wanneer je last hebt van spieren of gewrichten.

Kun je je oor gebruiken om pijn in je borst te verminderen? Gecertificeerd therapeut Helen Chi Lui zegt hierover: ‘Ieder oor staat in verbinding met de rest van het lichaam en zit vol zenuwuiteinden die informatie versturen naar het zenuwcentrum.’ Op het werk ben ik altijd druk en omringd door een groot aantal mensen en ik heb geen zin om veel geld uit te geven aan dure behandelingen, maar zou een wasknijper op je oor echt de oplossing kunnen zijn? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar is toch zeker het proberen waard.

Elk van de zes punten van het oor staat in verbinding met een onderdeel van het lichaam en kan gebruikt worden om bepaalde pijn te verlichten. Door druk uit te oefenen op een van de plekken, zal de pijn afnemen.

Het bovenste deel van het oor staat in verbinding met de rug en de schouders. Plaats een wasknijper en laat deze ongeveer een minuut zitten, totdat je merkt dat de spanning in de rug en de schouders minder wordt.

De volgende plaats is de plek vlak onder deze plek. Deze plek is verbonden met de binnenste organen in het lichaam. Heb je hier erg veel last van, dan moet je uiteraard een arts bezoeken. Heb je minder pijn en is het gewoon onbehagelijk, dan kun je een wasknijper op deze plek aanbrengen. Dat kan voor de verlichting van de pijn of het ongemak zorgen.

Het middelste gedeelte van het oor staat in verbinding met de gewrichten. Zet hier druk op met je vingers of een wasknijper om ervoor te zorgen dat de pijn in de gewrichten af zal nemen, zodat je even opgelucht adem kunt halen. Heb je chronisch last van je gewrichten, dan moet je uiteraard naar een arts toe, maar je kunt het altijd eerst met deze methode proberen natuurlijk.

Vlak onder het midden vind je het gedeelte dat verbonden is met de bijlholtes en de hals. Heb je een bijholteontsteking of pijn in de keel, dan is dit de plaats waar je druk uit moet oefenen om de pijn te verzachten.

Precies boven de oorlel vind je de plaats die verbonden is met de spijvertering. Een wasknijper op deze plek kan helpen bij wat kleinere maagproblemen die je kunt hebben. Heb je vaker last van je maag, dan kun je deze methode ook proberen om te problemen te voorkomen, als een preventieve behandeling.

De oorlel is verbonden met twee van de meest belangrijke gedeeltes van het lichaam: Het hoofd en het hard. Zet druk op dit gedeelte om hoofdpijn af te laten nemen, je zal merken dat het binnen de kortste keren zal helpen tegen de pijn.

Wetenschappers zijn er niet volledig achter waarom de methodes zoals acupunctuur kunnen helpen bij bepaalde problemen, maar er wordt aangenomen dat het lichaam zelf pijnstillende stoffen aanmaakt, endorfine. Wanneer deze stof actief wordt, zal de pijn afnemen.

Hoewel deze methode nooit het bezoek aan een medisch specialist mag vervangen, zal ik de volgende keer eerst eens deze oorpunctuur gebruiken om te kijken wat het precies voor mij kan doen. Met een wasknijper of gewoon met de vingertoppen. Ga jij het ook uitproberen en denk je dat dit echt kan werken? Laat het ons weten.
[fblike]