Search
Close this search box.

Deze seksuoloog zegt dat ouder aan hun baby’s ’toestemming’ moeten vragen om hun luiers te verschonen.

Een auteur en seksuologe werd met de grond gelijk gemaakt nadat ze zei dat ouders hun baby’s toestemming zouden moeten vragen alvorens hun luier te vervangen en aan de hand van hun lichaamstaal naar een antwoord kijken.

Deanne Carson zei in een nieuwssegment van ABC News dat gezinnen een “cultuur van toestemming” moeten aankweken door hun pasgeboren baby’s te vragen: “Ik ga je luier verschonen, is dat oké?”

De CEO van jeugdrelatiedienst Body Safety Australia voegde eraan toe: “Uiteraard zal je baby niet antwoorden, ‘Ja, mama, dat is geweldig, ik zou graag hebben dat mijn luier verschoond wordt. Maar als je even wat geduld uitoefent en wacht op lichaamstaal en wacht om oogcontact met hen te maken, dan laat je je kind weten dat hun antwoord belangrijk is.”

Na het fragment werd Carson overladen met kritiek.

De video werd gedeeld op YouTube, waar het al meer dan 20.000 keer bekeken werd. Op Facebook verdedigde Carson haar mening als volgt:

“Helaas hebben sommige mensen ervoor gekozen om me belachelijk te maken (oh nee! Roos haar! Ze zal wel lesbisch zijn!). Het is voor deze mensen dat ik dit post. Een op drie meisjes, een op zeven jongens zullen seksueel misbruikt worden tegen ze 18 jaar oud zijn. Een op twaalf meisjes wordt seksueel misbruikt voor de leeftijd van 6.

Pest me hoeveel jullie willen, maar denk eraan dat wanneer je dat doet, dat je dan de stemmen van deze dappere overlevenden van seksueel misbruik negeert.”

Maar ook nu bleven de vernietigende commentaren niet uit. Iemand reageerde: “Een belediging voor alle echte slachtoffers van seksueel misbruik om hun ervaring te vergelijken met het verversen van een luier van een baby.”

Een voormalige senaatskandidate, Kirralie Smith, postte: “Dit is meer dan gestoord! Dit is verwaarlozing en kindermishandeling. Vele kinderen willen nooit dat je hun luier verschoont. Hen om toestemming vragen is een duidelijke indicatie van mentale problemen. Luiers moeten vervangen worden om ernstige huidbeschadiging en pijn voor het kind te vermijden.”

WAT VIND JIJ VAN HET VOORSTEL VAN DEZE “EXPERT”? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!