Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze Conder moet voor het eerst weer vliegen na een ongeluk. Kijk nu hoe hij zijn dankbaarheid toont.

Het is al enkele jaren geleden dat een condor genaamd Sayani werd gered. Zijn redders in nood zullen echter het moment dat ze de vogel weer in de natuur uitzette, nooit meer vergeten.

Sayani gevonden in 2012 nadat de vogel vergiftigd was in Catamarca, Argentinië. Helaas is het heel normaal om condors te vergiftigen in die gebieden, omdat de boeren alles eraan doen om hun vee te beschermen tegen de grote vogels.

Daarom kiezen velen ervoor om dode dieren te vergiftigen, omdat condors dan vervolgens het vergiftigde vlees eten, schrijft The Dodo.

Met de hulp van de lokale politie en autoriteiten werd Sayani naar de dierentuin van Buenos Aires gebracht, waar de vogel iets meer dan een jaar werd behandeld.

16 maanden na zijn vondst wordt gevonden was hij eindelijk sterk genoeg om weer in het wild te worden vrijgelaten en in de video hieronder zien we de magische moment van 28 maart 2014, toen condor Sanyani was meegenomen naar een bergtop om hem vrij te zetten.

Zoals je kunt zien in de video hieronder geniet de vogel van zijn nieuwgevonden vrijheid. Hij spreidt zijn vleugels breed en voelt voor het eerst in een lange tijd de wind door zijn veren waaien. Plotseling gebeurde er iets onverwachts, en zoals Silvana Andrade, die bij de vrij zetting aanwezig was, beschreef:

“Na dat hij even nadacht voor het wegvliegen, keerde hij zich om en liep naar de verzorgers die hem hadden gered. Alsof hij ze wilde bedanken.”

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een leuke video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!

https://www.facebook.com/videosrealmentesorprendentes/videos/1539650246084688/