Search
Close this search box.

Deze 7 voedingsmiddelen kunnen psoriasis verergeren

Op het eerste gezicht lijkt psoriasis een cosmetisch probleem, maar in werkelijkheid is het een auto immuunziekte. Door deze ziekte groeien de huidcellen sneller dan je lichaam ze kwijt kan en daardoor krijg je die rode schilferige plekken. Het is een veelvoorkomend probleem, maar toch is er weinig bekend over de oorzaak en er is nog geen geneesmiddel voor. Als je vaak last hebt van deze rode plekken en ze soms opeens erger worden, kan het zijn dat je deze voedingsmiddelen beter kunt laten staan. Althans, dat beweren mensen met psoriasis. Zoals hierboven al genoemd staat, is hiervoor geen wetenschappelijk bewijs. Toch kan het geen kwaad om dit te proberen, toch?

Wie weet helpt het jou een beetje.

Mensen met psoriasis delen deze bevindingen

Bier
Een gezondheidsonderzoek genaamd ‘The Nurses’, volgde 20.000 vrouwen in een periode van 20 jaar. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat vrouwen die bier dronken een hoger risico liepen op psoriasis. Dit zegt dermatoloog Jerry Bagel van uit New Jersey. Hij zegt dat alcohol sowieso een trigger kan zijn. “Meer dan een glas wijn per dag kan leiden tot verwijde bloedvaten, wat weer kan leiden tot ontstekingen van de huid”, aldus Bagel.

Frisdrank
Bagel wijst niet naar specifieke voedingsmiddelen, maar zegt wel dat er een connectie is tussen gewichtstoename en psoriasis. Juist omdat frisdrank altijd gelinkt wordt aan overgewicht, is het raadzaam om dit te vermijden. Een stofje uit vetcellen zou psoriasis verergeren, zegt Bagel. Juist daarom zou je heel erg op je gewicht moeten letten als je last hebt van de ziekte.

Rood vlees

De biefstukliefhebbers onder ons hebben pech. Voedingsmiddelen die je een verhoogde kans op ontstekingen geven, moet je eigenlijk voor zover mogelijk vermijden. Rood vlees is hier een van. Ook boter en kaas zijn niet bepaald de beste keuzes als je last hebt van psoriasis. Zorg wel dat je veel vette vis, walnoten en lijnzaad eet. Deze voedingsmiddelen hebben juist een ontstekingsremmende werking. Dat komt doordat ze veel omega-3 vetzuren bevatten. Op pagina 2 vindt je nog andere voedselsoorten die je beter kunt vermijden.