Search
Close this search box.

Deze 5 minuten durende Japanse techniek die helpt bij rugpijn gaat de wereld rond

De gerespecteerde Japanse dokter en medische pionier Toshiki Fukutsudzi zwoegt al tien jaar op een methode om een slechte lichaamshouding te bestrijden. Ze werd beroemd door haar boek, waarin ze beschrijft hoe mensen hun lichaamshouding kunnen verbeteren, rugproblemen kunnen aanpakken en hun buikspieren kunnen versterken. Het werd een bestseller: alleen al in Azië werd het boek ruim zes miljoen keer verkocht! Dankzij de methode van Fukutsudzi, die is gespecialiseerd in het behandelen van heupklachten, kun je gelijk ook het vet rond je middel reduceren.

Dit soort succesverhalen moet je natuurlijk altijd met een korreltje zout nemen. Als je ze kritiekloos gelooft, leidt het alleen maar tot teleurstellingen. Deze methode is echter zo populair, dat het verleidelijk is om hem toch uit te proberen. Heb je serieuze en ingrijpende rugklachten, dan is het verstandig om spoedig je huisarts te bezoeken. Maar in andere gevallen kan je het gerust eens proberen. De oefeningen zijn eenvoudig en kosten slechts vijf minuten van je tijd.

Zo werkt het:
Rol een doodgewone handdoek op zodat hij eruit komt te zien als een dikke, stabiele worst. Gebruik wat tape of touw om ervoor te zorgen dat hij in die houding blijft. Ga op je rug liggen op een vlakke, harde ondergrond. Oftewel: niet op een bed of bank, want die zijn te zacht. Duw de opgerolde handdoek onder je rug, zo ongeveer aan de andere kant van je navel, op de plek waar je ruggengraat begint te krullen.

Spreid daarna je benen, zodat je voeten ongeveer evenveel uit elkaar liggen als je schouders. Laat je tenen naar elkaar toe wijzen tot ze elkaar raken. Strek je handen uit boven je hoofd tot je handpalmen de grond raken. Laat je pinken elkaar aanraken. Hou deze positie vijf minuten vol. Aanvankelijk kan het wat oncomfortabel of zelfs licht pijnlijk aanvoelen. Hou toch vol gedurende vijf minuten. Elke keer dat je deze oefening uitvoert, wordt het makkelijker!

Voor een optimaal resultaat moet je de oefening driemaal per dag doen.

Lijkt deze oefening je iets te simpel om tot merkbare resultaten te leiden? Zet je twijfels opzij, want wat heb je te verliezen? Ga dit experiment aan! Deel deze methode met je vrienden, vooral als je weet dat ze kampen met rugklachten.
[fblike]