Search
Close this search box.

De truc die levens kan redden – dit is de beste manier om te ontsnappen als je auto in het water belandt

Het is gelukkig onwaarschijnlijk dat dit voor de overgrote meerderheid van ons zal gebeuren – maar dit gezegd hebbende, bestaat de mogelijkheid nog steeds: auto’s worden belanden onder water en in het slechtste geval kan dit ertoe leiden dat de bestuurder en / of passagiers onder het oppervlak omkomen.

Daarom denk ik dat het geen kwaad kan om te leren wat je moet doen in het onwaarschijnlijke geval dat dit met je gebeurt.

In de onderstaande video onthult Dr. Geoff Giesbrecht, een ervaren duiker en onderzoeker aan de Universiteit van Manitoba, Canada, de beste manier om aan je auto te ontsnappen als je voertuig om wat voor reden dan ook onder water belandt.

Hij demonstreert hoe je zowel jezelf als andere passagiers kunt redden. Deze truc zou levensreddend kunnen zijn, want er is vaak niet genoeg tijd voor reddingswerkers om je op tijd te redden om personen te redden die in hun auto’s vastzitten.

“De eerste 30 tot 60 seconden is vitaal om uit je voertuig te komen”, legt Gordon uit.

Met andere woorden – je moet snel handelen … en deze exacte stappen volgen, zodra je auto het water raakt.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over wat te doen als dit soort ongeluk gebeurt – dit is zowel interessant als leerzaam!

Nogmaals, het is vrij onwaarschijnlijk dat je in deze situatie terecht komt! Maar ik denk nog steeds dat we de aandacht kunnen vestigen op de uitstekende techniek die in deze video wordt gepresenteerd, dus deel deze met al je dierbaren.
[fblike]