Zoek
Sluit dit zoekvak.

De manier waarop je deze 7 dingen doet, onthult geheimen over je persoonlijkheid

Laten we eerlijk zijn. Het leven kan repetitief zijn. Net als karakters in de film ‘Groundhog Day’, doen we bepaalde dingen steeds opnieuw. En als we eenmaal stoppen met eraan te denken, worden het gewoonten.

Vervang bijvoorbeeld een rol wc-papier. Telkens als het toiletpapier op mijn kantoor op raakt, installeer ik de nieuwe rol altijd in dezelfde richting. Als iemand het de andere kant op zet, draai ik het om in de richting waarvan ik denk dat het “goed” is. Maar tot nu toe heb ik nooit nagedacht over wat er over mij wordt gezegd.

Nou, het blijkt dat onze gewoonten veel over ons onthullen. Hier zijn zeven algemene gewoonten die verwijzen naar onze ware persoonlijkheid.

1. De manier waarop je slaapt

Als je meestal op je rug slaapt, gefeliciteerd! Het betekent dat je een ontspannen persoon bent. Mensen die op hun rug slapen zijn vaak comfortabel met zichzelf en hebben een gezond zelfbeeld. Ze zijn klaar om nieuwe verplichtingen aan te gaan en nieuwe informatie op te nemen. Als ze echter hun armen en benen uitsteken, kunnen ze arrogant zijn.

Slapen in de foetushouding of met je benen omhoog getrokken naar je maag is een teken dat je angstig bent of je onveilig voelt. Je voelt je beter wetende dat iemand je steunt en je beschermt in het leven. Aan de andere kant, als je op je buik slaapt, ben je een persoon van ‘take charge’. Mensen die op hun buik slapen, nemen graag de controle over situaties en denken dat hun mening de beste is. En omdat ze niet goed zijn in het nemen van kritiek, kunnen ze koppig zijn.

Mensen die op hun zij slapen zijn analytisch en betrouwbaar. Ze passen zich goed aan aan nieuwe situaties en overwinnen gemakkelijk tegenslagen, volgens Lady Life Hacks.

2. Je handschrift

Heeft iemand geklaagd dat je handschrift klein en moeilijk te lezen is? Als dat zo is, kan dit betekenen dat je een beetje verlegen bent. Aan de andere kant zijn mensen met een groot handschrift extatisch en charismatisch. Als je niet veel ruimte laat tussen letters, betekent dit vaak dat je graag in de buurt bent van mensen, schrijft Tip Hero.

3. De manier waarop je rijdt

Is het je opgevallen dat sommige mensen het stuurwiel met slechts één hand vasthouden? Deze mensen zijn meestal coole en ontspannen chauffeurs. Echter, mensen die met beide handen op het stuur rijden en ze om 10 voor 2 plaatsen, volgen de verkeerswetten doorgaans strikt, schrijft Tom Vanderbilt, auteur van Traffic: Waarom we rijden op de manier die we doen en wat het zegt over ons .

4. De manier waarop je e-mailt

Ik had het nooit geraden, maar volgens Business Insider kan het e-mailgedrag van een persoon veel onthullen over zijn persoonlijkheid. Mensen die woorden als ‘ik’, ‘ik’ of ‘de mijne’ vaak in hun e-mails gebruiken, zijn vaak egocentrisch. Een andere e-mailstijl die veel zegt over persoonlijkheid, is hoe je je inbox organiseert. Als je inbox vol zit met ongelezen mail, ben je waarschijnlijk een beetje nerveus en misschien zelfs wel angstig. Mensen die hun e-mails lezen en verwijderen nadat ze ze hebben beantwoord, houden ervan om de baas te zijn en te genieten van ordelijke dingen.

5. Je eetgewoonten

Er is altijd wel iemand op kantoor die nog genoeg op hun bord heeft, nadat alle anderen elke kruimel hebben gegeten. Volgens de Huffington Post is deze persoon vaak iemand die weet hoe dingen te waarderen. Ze doen het rustig aan en houden niet van haasten. Langzaam eten geeft echter ook aan dat de persoon een slechte eetlust heeft.

Omgekeerd, mensen die snel eten, zijn ongeduldig en hebben vaak het gevoel dat ze veel te doen hebben. En te snel eten kan slecht zijn voor je lichaam.

6. Je hunkeringen

Ben je dol op chocolade? Dan hoef je je nergens voor te schamen. Liefhebbers van chocolade zijn emotioneel, flirterig en dramatisch. En volgens MSN Wellness zijn veel feminime-vrouwen en macho-kerels chocoladeliefhebbers.

Mensen die hunkeren naar citrusvruchten zijn bezorgd over hun gezondheid, maar hebben ook de neiging angstig te zijn. En dat is perfect, want citrus heeft een kalmerend effect. Hetzelfde artikel stelt dat mensen die van pittig of pittig eten houden, op details letten en dankbaar zijn.

7. De manier waarop je wc-papierrollen vervangt

Heb je je gerealiseerd dat wanneer het toiletpapier in je badkamer opraakt, je de nieuwe rol altijd in dezelfde richting plaatst? Er is een reden. Een artikel gepubliceerd over Business Insider onthulde een 124-jaar oud patent dat laat zien hoe toiletpapier uitvinder Seth Wheeler de wc-papierrollen wilde laten hangen. De juiste manier is om toiletpapier van de bovenkant af te rollen, zodat het niet onder de rol hangt.

Volgens relatiedeskundige Gilda Carle hebben onderzoeken aangetoond dat mensen die wc-papier rollen, dus het papier naar achteren komt en van onderaf bescheiden zijn en soms zelfs denken dat ze inferieur zijn. Mensen die toiletpapier installeren zodat het aan de bovenkant eruit scheurt, zijn dominanter.

Het is altijd interessant om te weten wat onze gewoonten over ons onthullen. Deel dit verhaal om anderen de verborgen betekenissen achter hun gewoontes te laten weten.
[fblike]