Search
Close this search box.

De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112

Sommige mensen zouden geen dieren mogen hebben. Dat is de reden waarom zoveel honden worden mishandeld en verwaarloosd en in opvangcentra over de hele wereld terechtkomen.

Gelukkig zijn er echter ook mensen die er alles aan doen om te zorgen voor dieren in nood. Ze helpen katten en honden liefdevolle gezinnen te vinden; helpen hen om opnieuw mensen te leren vertrouwen.

Peanut is een 3-jarige hond die in 2016 werd gered van haar vorige eigenaar. Toen ze Delta Animal Shelter betrad in Escanaba, Michigan, was ze in slechte conditie.

Ze had twee gebroken benen, een maag vol stof en verschillende gebroken ribben. Niet bepaald de beste start van het leven …

Gelukkig herstelde Peanut zich en werd het geadopteerd door een liefhebbend gezin.

Maar het is niet elke dag dat je hoort over een reddingshond die zelf de redder wordt.

Op een dag begon Peanut vreemd te doen. Ze rende weg uit haar huis en niemand kon begrijpen wat haar was overkomen. Maar al snel begrepen ze waarom, en nu wordt ze geprezen als held door mensen in de Verenigde Staten.

De eigenaren van Peanut waren zo trots op haar acties dat ze een brief aan Delta Animal Shelter hebben geschreven, waar ze haar hebben geadopteerd, en het personeel en de vrijwilligers daar laten weten wat er is gebeurd.

De brief luidde:
“Beste Shelter,

Ik moet een oprecht verhaal delen over hoe geweldig onze kleine Peanut is geweest! Ze is echt een zegen voor onze familie geweest en we houden ervan haar in de buurt te hebben. Zoals je weet, was haar achtergrond zo hartverscheurend en we zijn zo blij dat we haar bij ons thuis hebben kunnen brengen en haar de liefde en de familie hebben gegeven die ze verdient.

Ik denk echter dat ze nog steeds een “zesde zintuig” heeft van haar vorige leven dat ze met zich meedraagt.

Peanut was verantwoordelijk voor het redden van het leven van een 3-jarig klein meisje. Rond 11.00 uur begon Peanut vanmorgen gek te doen in ons huis.

Ze rende de trappen op en af, blafte en huilde. Ze beet en pakte mijn man, die in de garage aan het werken was aan sommige projecten, en waarschuwde hem dat ze naar buiten wilde.

Hij zei dat hij haar naar boven kon horen rennen, maar begreep niet waarom. Hij liet haar naar buiten waar ze op volle snelheid het veld achter ons huis inrende.

Een telefoontje naar 112

“Mijn man volgde haar en tot zijn verbazing vond hij een naakt, bibberend 3-jarig meisje opgerold in een bal. Hij pakte haar op, wikkelde haar in zijn sweatshirt en bracht haar naar binnen. Hij belde 112 en rapporteerde het incident. Tegen de tijd dat de ambulance en de politie arriveerden, kon het kleine meisje maar één ding zeggen: ‘hondje’.

Dankzij Peanut is het leven van een klein meisje vandaag gered. Ze is zo’n zegen voor ons geweest, en nu voor anderen.

Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar we zijn dat we Peanut hebben in ons leven en hoe geweldig ze is. Ze maakt nu deel uit van ons gezin en dankzij geweldige mensen zoals jij in het asiel leeft ze nog.

Zonder haar zou het leven van deze kleine meid niet zeker zijn gweweest. “

https://www.facebook.com/Deltaanimalshelter.nokill/photos/a.383657785041640.88466.126259687448119/1386897204717688/?type=3

Het kleine meisje werd al snel geïdentificeerd als een inwoner van de buurt. Toen de autoriteiten haar ouders vonden, stonden ze versteld van de onveilige en onhygiënische omstandigheden waarin het meisje leefde. En alsof dat nog niet genoeg was, had het meisje ook een zuster in huis.

Beide meisjes werden door Child Services in hechtenis genomen.

Wat een geweldige hond! Deel als je ook denkt dat honden een zesde zintuig hebben!
[fblike]