Search
Close this search box.

De gids van VARA verliest abonnees door Sylvana Simons cover.

In een column van de nieuwste VARAgids schrijft hoofdredacteur Cécile Koekkoek dat mensen hun abonnement hebben opgezegd door de cover met Sylvana Simons.

De hoofdredacteur van de VARAgids, Cécile Koekkoek, heeft in haar column in het nieuwste nummer van het blad aangegeven dat ze zestig abonnees hebben verloren naar aanleiding van de cover van vorige week.

Op die cover stond een foto van mensenrechtenactiviste Sylvana Simons. Daarnaast kregen ze veel reacties van mensen die eerst de cover er maar eerst hadden afgescheurd, voordat ze begonnen met lezen, aldus het AD.

https://www.facebook.com/810266429074376/photos/a.810266465741039/1221337867967228/?type=3

Koekkoek gaf aan te zijn „kapot geschrokken van de reacties naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview met een vrouw die signaleert dat we in gevaarlijke tijden leven en dat we dus moed moeten tonen. Moeten strijden voor een open, gelijkwaardige, rechtvaardige en inclusieve samenleving.”

Afgelopen week ging een documentaire over Sylvana Simons in première. Op (sociale) media zijn de reacties vaak erg heftig rondom het boegbeeld van de partij BIJ1.