Search
Close this search box.

De geboorte van vier eekhoorns werd gefilmd en het is een uniek en bijzonder moment

Geboortes blijven iets wonderbaarlijks om te zien. Ontzettend vaak zijn baby’s, of het nou menselijk of dierlijke baby’s zijn, ontzettend schattig.

In de onderstaande video is de geboorte en eerste levensmomenten te zien van een aantal eekhoorns. De videobeelden werden opgenomen en verwerkt in een reportage door France 5.

Het verhaal begint met een vrouwelijke rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) die bijna gaat bevallen. Rode eekhoorns beginnen met paren aan het einde van de winter. Per worp krijgt een vrouwtje één tot acht jongen (gemiddeld drie). De jongen zijn bij de geboorte tien tot vijftien gram zwaar. Alleen het vrouwtje zorgt voor de jongen.

We zien eerst dat de drachtige eekhoorn op zoek gaat naar een veilige en rustige omgeving om te bevallen. Het knaagdier heeft er al ongeveer achtendertig dagen draagtijd op zitten. De camera heeft vervolgens het volledige proces van de bevalling opgenomen. Je ziet de kersverse eekhoorns er één voor één uitkomen. Het zijn er uiteindelijk in totaal vier!

De eekhoorns worden, zoals je in de video kan zien, geboren zonder haar. Daarom hebben ze de warmte van hun moeder hard nodig. Het haar zal beginnen met groeien wanneer ze ongeveer eenentwintig dagen oud zijn. In de video zie je ook hoe de eekhoorns opgroeien, haar krijgen en hoe ze spelen. Dat is erg bijzonder om te zien.

Bekijk de aandoenlijke beelden in de onderstaande video. Als je het een bijzondere video vond, vergeet dan niet om het artikel met je vrienden op Facebook te delen!

[fblike]