Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 7-jarige Filip is overleden – en nu wordt zijn laatste wens vervuld

Filip was een kleine jongen die tegen kanker vocht vanaf het moment dat hij twee jaar oud was, tot hij afgelopen vrijdag in Londen overleed.

Voordat hij deze wereld verliet, had Filip maar één wens. Hij wilde begraven worden naast zijn moeder in haar kist.

In een interview met The Mirror, de vader van Filip, Piotr, deelde een van de laatste gesprekken die hij met zijn zoon had.

“Hij zei dat ik zijn engel ben die hier op hem let en dat zijn moeder voor hem zal zorgen wanneer hij in de hemel is,” zei Piotr.

Toen Filip twee jaar oud was, werd hij gediagnosticeerd met neurofibromatose, een ziekte die ervoor zorgt dat tumoren in de zenuwen groeien. Toen, vorig jaar, ontdekte de jongen dat hij ook leukemie had. Maar ondanks maanden van chemotherapie en stamceltransplantaties konden de artsen van de jongen hem niet redden.

Ten slotte gaven artsen in Great Ormond Street Hospital in Londen Filip palliatieve zorg en concentreerden zich op het zoveel mogelijk verlichten van pijn in de laatste levensfase.

Filip’s zaak heeft veel aandacht gekregen in het Verenigd Koninkrijk vanwege zijn wens om naast zijn moeder, Agnieszka, in haar kist te worden begraven. Filip’s moeder stierf op 33-jarige leeftijd aan kanker toen Filip nog maar twee jaar oud was. Ze werd begraven in Polen en de kosten om het lichaam van Filip daar te verschepen, is te veel voor Filip’s vader, Piotr, die gehandicapt is vanwege een rugblessure en diabetes. Daarom besloot Piotr om een ​​fonds te starten, in de hoop hulp te krijgen voor de laatste wens van zijn zoon.

Het doel was £ 6.500 ($ 8.000) te verzamelen. Maar slechts enkele uren nadat Piotr zijn campagne begon, bereikte het fonds £ 23.000 ($ 28.500). Piotr is in shock door alle hulp die hij van het publiek heeft gekregen.

Voordat hij vertrok, deelde Filip een bericht vanuit zijn ziekenhuisbed.

“Bedankt dat je mijn wens hebt laten uitkomen,” zei de kleine jongen, volgens The Mirror.

Filip is afgelopen vrijdag overleden in het Great Ormond Street Hospital in Londen, Engeland.

Rust in vrede, Filip ❤
Als de mooie wens van Filip je ook heeft aangeraakt, deel dit verhaal dan met je vrienden en geliefden.
overleden

[fblike]