Search
Close this search box.

De 3 meest simpele en natuurlijke manieren om van opgebouwd vocht en een opgeblazen gevoel af te komen

Als het gaat over water vasthouden, wordt er gesproken over het proces van een opbouw van vocht in je organen en je weefsel. Water is essentieel voor het overleven voor een mens, maar er zijn momenten waarop ons lichaam een overvloed van water in het lichaam heeft. Deze ongewilde effect kan een persoon ontstekingen geven en kan ook opgeblazen zijn. Normaal heeft het vasthouden van vocht een effect op iemands voeten en benen, maar het vasthouden van vocht kan ook invloed hebben op andere delen van het lichaam.

Veel dingen kunnen zorgen voor het vasthouden van water in je lichaam. Sommige reden zijn niet gevaarlijk voor je gezondheid, bijvoorbeeld wanneer een vrouw hormonale lichaamsveranderingen heeft wanneer ze zwanger is of op het punt staat om haar menstruatie te krijgen. Maar het kan een serieuze oorzaak hebben, zoals nierfalen of hartfalen.

Als je uit het niets vocht vast gaat houden in je lichaam, en het als gevaarlijk wordt beschouwd met andere unieke symptomen, is het tijd om onmiddellijk naar je huisarts te gaan. Maar als je een mildere vorm hebt, kan je dit verminderen door geneesmiddelen die je in huis hebt, zoals de geneesmiddelen hieronder.

1. Minimaliseer Je Zoutinname

Het teveel zout in je lichaam hebben en een grote hoeveelheid natrium is een veelvoorkomende oorzaak voor het vasthouden van water. Het grootste deel van het bewerkte voedsel dat we eten bevat een grote hoeveelheid natrium, dus dit soort voedsel vermijden zal je helpen je klachten te verminderen. Het veranderen van het gebruik van zout in je eten naar het gebruiken van kruiden kan je ook helpen om minder vocht vast te houden.

Hier is een tip: Om te voorkomen dat je vocht vasthoudt, zorg ervoor dat je minder dan 2.300 milligram natrium binnenkrijgt op een dag. De optimale hoeveel is eigenlijk 1.500 milligram.

2. Wanneer Je Dorst Hebt, Drink Normaal Water

Als je gedurende de dag water drink, kan het helpen je lichaam overtollig natrium uit te scheiden en te voorkomen dat je lichaam water vasthoudt wanneer je uitgedroogd bent. Gemiddeld zou een normale volwassene ongeveer 2 liter water per dag moeten drinken. Een goed idee is om minder drankjes te drinken die zorgen voor uitdroging, zoals koffie of thee.

3. Begin Veenbes Sap Te Drinken In Plaats Van Frisdrank

Veenbes sap is bekend om zijn urine afdrijvende effect op het lichaam. Als je dagelijks een of twee kopjes pure veenbes sap drinkt, zal je je symptomen sterk doen afnemen. Als een alternatief, kan je ook dagelijk de veenbessen zelf eten (ongeveer een handje) voor hetzelfde effect.

Hier zijn wat laatste tips die ook effectief het vasthouden van water verminderen:

  • Neem pauzes tijdens het werk om wat rond te lopen.
  • Het gebruiken van verse peterselie in je maaltijden kan het vocht vasthouden verminderen
  • Het eten van knoflook kan je ook helpen om mindervocht vast te houden.
  • Drink hibiscus thee, dit heeft een urine afdrijvend effect.
  • Laat deze tips aan je vrienden zien zodat jullie je strand lichamen kunnen perfectioneren!

    Onze artikelen worden geschreven met onze beste kennis, maar dit is algemene kennis en is daarom absoluut niet hetzelfde als een individuele consultatie bij een arts. Jouw gezondheid is belangrijk voor ons!
    [fblike]