Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 23-jarige Nora: een lepel in ondergoed verbergen kan het leven van jonge vrouwen redden

Een lepel in je ondergoed verbergen klinkt misschien gek, maar het is eigenlijk een slimme truc die duizenden vrouwen kan helpen beschermen tegen dwangarbeid en sekshandel. Nu wil docent Nora Adin zoveel mogelijk mensen het leren en de tip verspreiden om meer vrouwen te helpen beschermen tegen gedwongen huwelijken en andere vormen van onderdrukking.

“Het is belangrijk om dit nu aan te pakken, vooral omdat de zomervakantie begint en er zoveel mensen op reis zijn”, vertelde Nora aan de plaatselijke krant Expressen.

Toen de 23-jarige docent Nora uit Zweden zich bewust werd van het aantal vrouwenlevens dat werd vernietigd vanwege onderdrukking, gewelddadige relaties en gedwongen huwelijken, bedacht ze een ingenieus idee. Ze zou de truc met de “lepel-in-het-ondergoed” verspreiden. En het is inderdaad een slimme truc die mogelijk levens kan redden.

Dit is hoe het werkt:
Als je ooit het risico loopt tegen je zin uit je land te worden gebracht of op de een of andere manier bedreigd te worden op een luchthaven en met een beveiligingsmedewerker moet praten ver weg van je agressor, plaats dan gewoon een lepel of metalen voorwerp in je ondergoed voordat je door de veiligheidscontrole moet.

Dit betekent dat je zoemt als je de metalen detectoren passeert en een bewaker zal je waarschijnlijk fysiek moeten doorzoeken in een privékamer – zonder de aanwezigheid van je agressor.

Dat is het!

Ik denk dat deze truc absoluut moet worden gedeeld, zodat meer vrouwen kunnen worden gered van alle vormen van geweld. Deel deze ingenieuze truc ook, zodat meer mensen erover kunnen horen!
[fblike]