Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dakloze man start eigen bedrijf, wordt rijk en geeft banen aan andere dakloze mensen

Als we een dakloze op straat zien, is het moeilijk om te negeren, maar hoeveel van ons stoppen en praten met deze persoon en proberen zelfs te helpen?

Drew Goodall was een succesvolle acteur toen hij een tegenslag kreeg en geen rollen meer kreeg. In zijn twintiger jaren bevond deze jonge aspirant-acteur zich zonder enige middelen om zichzelf te onderhouden.

Gedurende zes maanden werd Drew gedwongen om op de straten van Londen te leven en moest hij koude nachten doorstaan, smekend om eten en vechten tegen de dronkaards die hem probeerden in elkaar te slaan.

Nu is Drew de CEO van een schoenpoets bedrijf dat een salaris van zes cijfers verdient en dat aan achtergestelde en dakloze mensen teruggeeft en dat is allemaal te danken aan een toevallige ontmoeting met een vreemde.

Als acteur was Drew in films verschenen naast Brad Pitt en Hugh Grant, maar buiten zijn schuld kreeg hij de rollen niet meer en verloor hij zijn zelfvertrouwen.

Maar op een dag stopte een vreemdeling op straat om met hem te praten en suggereerde iets dat zijn leven veranderde.

“Hij zei:” Er zijn mensen die in de stad Londen werken en ze maken schoenen schoon. “En hij zei:” Misschien kun je dat doen. “En ik dacht:” Ja, je weet dat ik dat kan doen. “Ik bedoel het zijn wat penselen en wat poetsmiddelen en het is echt niet duur om te doen, ”vertelde hij BBC News.

Drew gebruikte wat geld dat hij had gekregen om een ​​borstel en een blikje poetsmiddel te kopen en ging naar het financiële district van Londen om schoenen te laten schijnen.

Hij moest op zijn hoede zijn, omdat hij geen vergunning had en dus wat hij deed, werd als illegaal beschouwd. Toen bood een van zijn vaste klanten hem een ​​plek in de lobby van zijn kantoor aan, zodat hij niet langer over zijn schouder hoefde te kijken terwijl hij aan het werk was.

Drew noemde zijn bedrijf Sunshine Shoeshine en heeft tegenwoordig alleen daklozen en minder bedeelden in dienst die op meer dan 50 locaties in de stad werken.

Het bedrijf verdient meer dan $ 300.000 per jaar en Drew schenkt een deel hiervan aan een goed doel. Hij heeft zijn leven omgedraaid en geeft terug, waardoor andere minder bedeelde mensen ook hun leven kunnen veranderen.

Een van zijn werknemers Alan, die slechte geestelijke gezondheid en gezichtsvermogen heeft, vertelt BBC News wat deze kans voor hem betekent.

“Het heeft me een doel gegeven,” zei Alan. “Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, het heeft me meer een persoon doen voelen. Het hebben van een baan en een werkgeschiedenis heeft me een beetje een toekomst gegeven die ik niet echt had.

“Sunshine heeft me een werkgeschiedenis gegeven. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ik gearticuleerd ben, en met vaardigheden en capaciteiten, en dat is wat een werkgever wil zien wanneer ze een CV zien. ”

Drew zei dat we allemaal schuldig zijn aan het beoordelen van daklozen en hij begrijpt het, maar wat hij niet kan vergeven zijn degenen die niet van gedachten willen veranderen over de daklozen.

“Je hebt misschien bepaalde ideeën en percepties over die persoon die ruw slaapt, maar als je dan de tijd neemt om met hen te praten en je wilt niet zien wie ze zijn … dat is een probleem,” voegde hij eraan toe.