Search
Close this search box.

Dakloze man komt naar de eerste hulp – al snel word duidelijk dat hij niet alleen is.

Eerder deze week maakten medewerkers van het ziekenhuis Regional Alto Vale in Brazilië een ontroerende scene mee, die ze niet snel zullen vergeten.

Afgelopen zondag kwam een dakloze man, César, het ziekenhuis binnen voor behandeling en medicatie. Normaal gesproken wordt de man op een andere plek behandeld, dus vroegen de medewerkers naar zijn medische geschiedenis en verhaal.

Als snel merkten ze op dat de man niet alleen was gekomen.

Hoewel César nauwelijks materiële bezittingen heeft, heeft hij daarentegen veel liefde en gezelschap van zijn vrienden. Voor de deur van het ziekenhuis wachtten namelijk zijn viervoetige vrienden op zijn veilige terugkeer.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1973171082758479&set=p.1973171082758479&type=3

De ziekenhuismedewerkers kwamen erachter dat hij zelf de verantwoordelijkheid had genomen om voor de honden te zorgen, die anders helemaal alleen zouden zijn.

Sterker nog, César gaf toe dat hij vaak zelf niet eet om ervoor te zorgen dat de pups in het gezelschap genoeg te eten krijgen.

„Ze zijn allemaal goed verzorgd en mollig”, vertelde medewerkster Cris Mamprim aan The Dodo. „Als je ze zo zag, wachtend, het laat zien hoe goed en liefdevol er voor ze wordt gezorgd.”

De pups konden niet wachten totdat ze weer waren herenigd met hun baasje. Gelukkig duurde het niet lang.

De medewerkers zorgden ervoor dat César de medicatie kreeg die hij nodig had en besloten zijn viervoetige vrienden binnen te laten. In de tussentijd boden ze hem (en indirect zijn hondjes) wat te eten aan.

Na een uurtje in het ziekenhuis vervolgden César en zijn vriendjes hun weg. Kwispelend liepen de viervoeters met hun baasje mee.

„Hij heeft zijn beste maatjes bij hem”, schreef Chris op Facebook. „Ik weet niet hoe zijn leven is of waarom hij dakloos is, maar ik bewonder zijn respect en liefde voor zijn kleine dieren […] als iedereen nou zo zou zijn.”

…Dan zou de wereld een betere plaats zijn! We weten niet wat er in zijn leven is gebeurd om dakloos te zijn. Wat we wel weten is dat hij alles voor het welzijn van zijn diertjes doet en ze alle liefde en zorg geeft!

Als je dit ook een geweldig voorbeeld van dierenliefde vindt, deel dan dit artikel zodat deze boodschap meer mensen bereikt.