Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dacht jij dat tandpasta enkel voor op je tandenborstel was? Hier zijn 20 functies waar je nog nooit over gehoord hebt

Ik dacht altijd dat tandpasta enkel diende om je tanden mee te poetsen, wat natuurlijk het meest logische is maar ik wist helemaal niks over de andere eigenschappen van tandpasta!

Laat je tandpasta niet enkel liggen in de badkamer om je tanden mee te poetsen, want hier zijn nog 20 andere eigenschappen van tandpasta.

1. Verwijder inktvlekken

Niets is irritanter wanneer je vergeet dat je balpen in je broekzak zat en het begint te lekken. Maar het is nu ook weer niet het einde van de wereld, met een klein beetje tandpasta kan je de plekken verwijderen. Smeer wat tandpasta op de vlek en laat het drogen. Was je broek de volgende dag en je zal zien dat de vlek verdwenen is.

2. Autolampen schoonmaken

Verspil geen geld aan dure schoonmaakproducten voor je wagen, want tandpasta werkt even goed. Je kan zelfs een tandenborstel gebruiken om je autolichten schoon te maken. Smeer wat tandpasta erop en spoel af met water.

3. Zilver opblinken

Heb je wat oud zilverwerk liggen in een doos op zolder? Met behulp van een beetje tandpasta kan je je zilverwaar terug opblinken zoals ze er nieuw uitzien. Schrob met wat tandpasta en een zachte doek, en het zal onmiddellijk terug blinken.

4. Houd je zonnebril schoon

Een vuile zonnebril ziet er niet uit, dus een kleine opknapbeurt met wat tandpasta kan wonderen doen. Een klein laagje pasta op de lens smeren en je kunt terug helder door je bril zien.

5. Waterplekken

Heb je van die ringen op je houten oppervlaktes in huis, van glazen te plaatsen zonder onderlegger? Vervelend en ziet er niet uit toch? Smeer een beetje tandpasta op deze oppervlaktes en kijk hoe ze verdwijnen wanneer je er over wrijft met een doekje.

6. Vuile schoenen poetsen

Veeg je witte sneakers schoon met een beetje tandpasta en ze zien er terug uit als nieuw.

7. Pianotoetsen schoonmaken

Pianotoetsen kunnen verkleuren na verloop van tijd. Schrob schoon met wat tandpasta en ze zullen er terug uitzien als nieuw.

8. Behandeling voor acne

Je hebt dit trucje waarschijnlijk al gehoord, maar voor wie het nog niet weet, deze truc werd getest en goedgekeurd om acne te bestrijden. Als je zelf acne hebt maar geen fortuin wil spenderen aan dure zalfjes, dop dan wat tandpasta op de acneplekken en je zal snel resultaat zien.

9. Maak komaf met jeukende muggenbeten

Er zijn talloze behandelingen tegen jeukerige muggenbeten bij de apotheek, maar de volgende keer wanneer je jeuk hebt na een zoveelste beet, smeer dan een klein beetje tandpasta op de plek en geniet van de verlossende werking!

10. Vlekken verwijderen

Smeer wat tandpasta op vlekken, laat drogen en was daarna in de wasmachine volgens de instructies op het kledij-etiket.

11. Verwijder nagellak

Nagellak verwijderen zonder nagellakverwijderaar was onmogelijk, dacht ik. Maar nu niet meer! Schrob je nagels met wat tandpasta en ervaar hoe de nagellak verdwijnt. Bonus: je vingers zullen bovendien ook fris ruiken.

12. Maak je smartphone schoon

Gsm’s bevatten vaak meer bacteriën dan het gemiddelde toiletoppervlak! Het tegen je t-shirt wrijven om hem schoon te maken zal weinig verschil maken, maar met een klein beetje tandpasta op de oppervlakte van je telefoon, kan je alle bacteriën verwijderen en het scherm terug glanzend maken in slechts enkele seconden.

13. Maak je strijkijzer schoon

Een vuil strijkijzer zal ervoor zorgen dat alles wat je wilt strijken, vuil wordt. Laat het afkoelen, en maak schoon met een beetje tandpasta op de onderkant. Veeg voorzichtig af, en je bent terug klaar om met een schoon strijkijzer te werken.

14. Geurtjes verwijderen

Heb je enkele sneakers die stinken en maar blijven stinken, ook al heb je al van alles geprobeerd? Geen probleem, smeer wat tandpasta langs de rand van de schoenzolen zodat ze fris ruiken en er terug goed uitzien.

15. Hang je posters op

Woon je in een appartement waar je geen gaten mag maken in de muur? Geen nood. Je kunt nu je favoriete poster aan de muur hangen zonder nagels of spijkers. De tandpasta werkt als lijm maar zonder je muur te beschadigen.

16. Plekken op tapijt

Een koffieplek of rode wijnvlek op het tapijt is nooit goed. Maar wanhoop niet, tandpasta kan helpen om deze vlekken te verwijderen.

17. Handen wassen

Als je zonder zeep komt te zitten, kan je altijd je handen wassen met tandpasta. Het verwijdert zowel vuil als bacteriën.

18. Beschadigde cd’s herstellen

Heb je enkele oude cd’s liggen thuis die vol krassen zitten? Geen zorgen, met een klein beetje tandpasta kan je de krassen op de cd verbeteren en normaal zouden de cd’s terug beter moeten klinken.

19. Houd je thermos netjes

Een temperatuurbestendige drinkfles voor al je wandelingen kan met verloop van tijd vuil worden langs de binnenkant. Maar er is een oplossing: en ja, opnieuw is tandpasta het redmiddel voor dit probleem! Smeer wat tandpasta in de thermos en vul met warm water. Sluit het deksel en schud hevig. Was het daarna af. Je thermos zal er terug als nieuw uitzien.

20. Verwijder krassen op je wagen

Het is bijzonder frustrerend wanneer je krassen op je auto hebt, want het is niet alleen lelijk maar je krijgt ze ook niet makkelijk weg. Maar veel krassen kan je verhelpen zonder een bezoekje aan de garagist. Smeer wat tandpasta op de plekken van de krassen met een doek, en zie wat er gebeurt. We garanderen niet dat het altijd zal werken, maar proberen kan geen kwaad, nietwaar?

Heb je meer suggesties om toe te voegen aan deze lijst? Deel aub hieronder.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook zodat ook zij de vele voordelen ontdekken van dit simpele huishoudtrucje!
[fblike]