Search
Close this search box.

Circus-poema woont 20 jaar in een oude pick-up truck: let op zijn reactie wanneer hij wordt gered!

De laadbak van een oude roestige pick-up is geen plek voor dieren om te leven. Vooral geen volwassen wilde kat.

Helaas was het precies waar puma Mufasa werd gedwongen om 20 jaar van zijn leven te leven, als onderdeel van de belangrijkste attractie voor een reizend circus in Peru.

Natuurlijk, simpelweg omdat een dier als “exotisch” of “cool” wordt beschouwd, betekent niet dat ze gedwongen zouden moeten worden om hun leven te leven door mensen te vermaken.

Helaas worden er echter nog steeds veel levende wezens gebruikt in de entertainmentindustrie en in circussen en dierentuinen over de hele wereld.

Veel van deze dieren worden gedwongen in kleine kooien en weerzinwekkende omstandigheden te leven; sommigen van hen krijgen nooit de kans om het leven in hun natuurlijke omgeving te ervaren.

De poema Mufasa was zo’n dier, dat in boeien werd gehouden voor het vermaak van mensen. Pumas stonden bekend als bergleeuwen door nieuwe kolonisten in Noord- en Zuid-Amerika, omdat ze geloofden dat de poema’s die ze tegenkwamen, eigenlijk leeuwinnen waren.

Sindsdien heeft deze prachtige katachtige iets van een mythische status gekregen en nu hebben veel mensen de wens om puma’s in het echte leven te zien. Er is dus helaas een markt voor rondreizende circussen om te exploiteren.

Neem bijvoorbeeld Mufasa. Als hij niet voor de massa optrad, werd hij in de laadbak van een oude pick-up gehouden. Hij bracht 20 jaar door als performer, gedwongen om een ​​leven te leiden dat hij nooit had gewild.

Laatste kans
Gelukkig zouden de dingen uiteindelijk veranderen.

Na vele jaren van angst, kwam Mufasa vrij in 2015, toen de groep Animal Defenders International hem redde. Het kostte maanden en maanden hard werken, maar uiteindelijk werd de oude poema bevrijd.

De organisatie hield hem in de gaten terwijl ze vochten om het Peruaanse circus te sluiten waar hij al jaren optrad. Mufasa was het laatste wilde dier gered uit het circus, volgens de groep.

Eindelijk stond Mufasa niet langer voor een leven van onzekerheid en terreur. Weg waren de mensen die hem alleen wilden gebruiken om geld te verdienen.

In plaats daarvan kreeg hij de kans om zijn laatste jaren in vrijheid door te brengen. Mufasa kon natuurlijk niet worden vrijgelaten na het leven dat hij had doorstaan, en daarom werd er een parkk voor hem gebouwd, een die de natuurlijke omgeving van het Peruaanse bos imiteerde.

Dit was waar hij moest zijn; waar hij kon gedijen en genieten van het leven dat hij had moeten hebben.

Bekijk de video hieronder. Op het moment dat hij het weet, is het gevoel van gras onder zijn voeten echt geweldig!

Helaas overleed Mufasa in december 2015, slechts een paar maanden nadat hij zijn vrijheid kreeg. Zijn leven in het circus, gevangen in de laadbak van een vrachtwagen, had zijn tol geëist. Hij leed aan nierfalen en andere leeftijdsgerelateerde problemen.

We zijn verdrietig dat hij niet meer tijd kon hebben om te genieten in het bos, maar de echte tragedie zou zijn geweest als hij nooit het leven buiten het circus had kunnen ervaren.

Mufasa’s verhaal is een belangrijke herinnering voor ons allemaal over waarom we nooit zouden toestaan ​​dat dieren hun leven in ketenen leven, louter getoond voor het menselijke genot. Laat dieren dieren zijn, zeg ik!

Deel deze video van Mufasa als je het ermee eens bent!
[fblike]