Search
Close this search box.

Chinese man die zo wanhopig was op een zoon, verkoopt zijn 10 dagen oude dochter voor €5.000 aan vreemden.

In het oosten van China werd een man aangehouden omdat hij zijn pasgeboren dochter probeerde te verkopen.

De man, die wanhopig een zoon wilde, was teleurgesteld dat zijn tweede kind een dochter was. Dat meldt de politie van Yiwu in de Chinese provincie Zheijang.

Eind september verkocht hij zijn 10 dagen oude dochter voor omgerekend 5.000 euro aan een koppel uit een andere provincie. Zijn moeder deed aangifte nadat ze besefte dat haar kleindochter vermist was.

Li (42) vertelde de politie dat ze in het huis van haar zoon zou verblijven om voor het pasgeboren meisje te helpen zorgen. Dat had ze ook gedaan na de geboorte van haar eerste kleindochter. Maar tot haar grote verrassing weigerde haar zoon Xiaohui dat.

“Ik zag mijn kleindochter slechts enkele keren na haar geboorte. Daarna zag ik haar niet meer – mijn zoon wilde me zelfs niet binnen laten”, zei ze. Ze voegde er aan toe dat ze de maaltijden die ze had klaargemaakt alleen maar bij de voordeur mocht achterlaten.

Begin oktober kreeg Li dan toch de kans om haar schoondochter te bezoeken wanneer haar zoon niet thuis was. Maar de baby was nergens te bespeuren.

Ze confronteerde haar zoon meteen over de verdwijning van de baby, maar hij weigerde haar te antwoorden. Razend en radeloos deed ze aangifte bij de politie omdat ze hem ervan verdacht dat hij de baby verkocht had.

Nadat hij door de politie ondervraagd werd, bekende Xiaohui dat hij zijn dochter verkocht had aan een koppel uit Enshi, een stad die 1.200 km verderop gelegen is.

De man zei dat hij gehoopt had op een zoon. Omdat hij werkloos was, voelde hij zich onder financiële druk omdat hij al een dochter had.

Op 15 oktober kon de politie het koppel in Enshi eindelijk lokaliseren en de baby redden. De politie voegde eraan toe dat het koppel goed meewerkte aan het onderzoek en bekenden dat ze de baby online gekocht hadden.

De vader, alsook de kopers, werden aangehouden, terwijl de baby werd toevertrouwd aan de zorgen van de moeder en de oma.