Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chauffeur maakt een grap met migranten in een vrachtwagen omdat ze de verkeerde richting in rijden: “Jullie gaan naar Nederland!”

Waarschuwing: De video onderaan het artikel bevat beelden die op sommige kijkers schokkend zouden kunnen overkomen.

Een Britse vrachtwagenchauffeur filmde zichzelf hoe hij migranten op zijn vrachtwagen treiterde toen ze beseften dat ze niet in de gewenste richting reden.

Hij vertelde hen dat hij hen een “lesje” zou leren nadat hij de migranten gewaarschuwd had om niet op zijn vrachtwagen te springen. In de video is te zien hoe ze naar de chauffeur zwaaien om te vertragen zodat ze van de vrachtwagen zouden kunnen springen.

De chauffeur genaamd Ryan Ledgister vertelde hen: “Ik zei jullie dat ik niet zou stoppen. Jullie gaan naar Nederland.”

Op Facebook schreef hij: “Ik vertelde hen dat ik niet zo stom was om hier onderweg naar huis te stoppen. Verspil jullie tijd niet, en ze luisterden niet.”

Drie video’s, waarvan twee gefilmd achter het stuur, tonen hoe de migranten in een tankstation aan boord springen.

De bestuurder zegt in de camera: “Ik vertelde deze twee jongens dat ik naar Nederland ga. Dus wanneer ze opstappen, houden ze zich beter goed vast, want ik ga niet stoppen.”

In een van de video’s is te zien dat de vrachtwagen door België rijdt. Langs de kant van de weg zien we immers een bord met de tekst “Veurne, 1.500 m.”