Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chauffeur gooit iedereen uit zijn bus omdat ze geen plaats maakten voor een gehandicapte.

Een buschauffeur in Parijs gooide alle passagiers van zijn bus omdat ze geen plaats wilden maken voor een rolstoelgebruiker. De man riep: “Eindhalte! Iedereen eruit!” Op die manier konden François Le Berre en zijn broer zonder zorgen meerijden.

De feiten speelden zich af op 18 oktober op de Place de Clichy. De ramp voor rolstoelen was uitgeklapt, maar de passagiers op de drukke bus weigerden om opzij te gaan. Le Berre getuigde: “Ik moest lachen van ellende. Plotseling zei de chauffeur dat iedereen van zijn bus moest stappen. Daarna kwam hij naar ons toe. ‘Jij en je helper, stap maar op. De rest kan wachten op de volgende bus’, luidde het.”

De MS-patiënt ging verder met te zeggen: “De buschauffeur had zelf geen familieleden met een beperking, maar hij wilde gewoon een vriendelijk gebaar tonen. Hij zei dat iedereen op een dag in een rolstoel kan belanden.”

Nu wordt de chauffeur op de sociale media gevierd als een echte held. Een van de reacties luidt: “Die man is een held. Applaus voor hem, de passagiers moesten zich schamen.” HLN citeert nog aan andere sociale mediagebruiker die zei: “Een actie die navolging mag krijgen. Wie bewust anderen negeert, moet hard aangepakt worden.”