Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buurvrouw hoort een kreet om hulp en ziet een paar honden en schiet meteen te hulp.

Stel je voor dat een hond op je komt afgelopen.

Als dierenvriend zou je blij zijn dat een hond je wilt komen groeten en met je wilt spelen.

Maar dit was iets anders.

Eerder deze maand werd een oudere vrouw in North-Carolina het slachtoffer van een schokkende gebeurtenis. Gelukkig was er iemand in de buurt die kon helpen.

Persoonlijk houd ik veel van honden, maar dit verhaal jaagt me de stuipen op ’t lijf.

De vrouw, een zestiger, was een wandeling gaan maken in de straat toen het gebeurde. Een bewakingscamera van een huis in de buurt legde het hele gebeuren vast. Wees gewaarschuwd, want de beelden zijn best schokkend.

Tijdens het wandelen werd ze benaderd door een hond, kwispelend met zijn staart, en dus stopt de vrouw.

Maar toen de hond dichter kwam, kwam er nog een tweede hond op haar afgerend, en voor ze ’t goed en wel beseft stond er een hele troep honden rondom haar. Pitbulls.

Ze vielen de vrouw zeer brutaal aan, beten aan haar kleren en probeerden haar op de grond te sleuren.

Het slachtoffer begon om hulp te schreeuwen en dankte een godzijdank had een buurvrouw haar geschreeuw gehoord en naar buiten gerend.

De ernst van de situatie beseffend, snelde ze meteen naar de honden, nam de tas van de vrouw vast en sloeg er mee in het rond om ze af te schrikken.

“Ik hoor iemand schreeuwen. Ik was niet zeker waar het was, maar ik hoorde iemand roepen “Help me, help me!” met een zeer zwakke stem,” vertelt de buurvrouw die anoniem wil blijven. “De vrouw lag neer op de oprit terwijl vier honden haar maar bleven bijten. Dus ik rende naar haar toe en schreeuwde, “Weg, vuile beesten, weg!”

“Grote wonden”
Door haar moed en snelle handelen kon de moedige buurvrouw de honden wegjagen. Ze beschreef de toestand van het slachtoffer nadat de honden waren weggerend.

“Ze droeg een pyjama, ik deed haar broek omhoog en zag een zeer grote en diepe wonde. Ik denk dat ik haar bot zag.”

Dierenarts Jeff Werber sprak met Inside Edition over het incident.

Het leek erop dat ze op zoek waren naar eten, de beesten waren uitgehongerd, en gezien de vrouw een tas bij had, denk ik dat ze dachten dat er eten in de tas zat, en dat is waarschijnlijk hoe het allemaal begonnen is,” zei hij.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en de eigenaar van de mormels werd aangeklaagd, de vrouw had immers ernstige verwondingen opgelopen. Hij zal een boete moeten betalen van 3700 dollar indien hij wordt veroordeeld.

We hopen echt dat de vrouw spoedig kon herstellen. Kom meer te weten over de brutale aanval in de video hieronder.