Zoek
Sluit dit zoekvak.

Busstation laat zwerfhonden binnen. Kijk nu hoe ze hun eigen bedden geven.

Als de winter nadert, gaat men denken aan knusse avondjes in de warmte van hun huis. Extra dekens in bed, thee of warme chocolade en met een goed boek of je favoriete show lekker inpakken.

Als je geluk hebt, kan je deze koude nachten doorbrengen met je beste vriend – de viervoeters. Honden vinden het even lekker als wij om bij koude nachten de warmte op te zoeken. Helaas, voor dakloze honden over de hele wereld, worden nachten vaak buiten doorgebracht, zonder warme, veilig plek om te slapen.

Maar een busstation in Brazilië maakt de koude nachten iets beter voor drie straathonden…

Dit zijn Max, Pitoco, en Zoinho, drie straathonden die nu hun plekje hebben gevonden in een busstation in Curitiba. Toen medewerkers van het busstation de straathonden buiten zagen, wilden ze hen een warme plek geven om te slapen, weg van de ijskoude nachtelijke temperaturen. Dus ze werden binnen uitgenodigd.

Toen gingen een paar mensen een stapje verder. Naast eten, water en onderdak maakten ze voor elke hond een comfortabel bed. De bedden zijn gemaakt van oude autobanden en warme dekens en zijn perfect om de honden van de koude vloer te houden. Ze vallen helemaal niet buiten het busstation!

Elke nacht komen de drie honden terug naar hun warme bedden. Ze zijn enorm dankbaar voor de aardigheidjes die zo´n verschil hebben gemaakt in hun levens.

Een lokale politicus deelde het verhaal op Facebook en het bericht ging viraal. Fabiane Rosa begrijpt hoe belangrijk het is om voor deze dieren te zorgen die niet voor zichzelf kunnen zorgen.

¨We moeten begrijpen dat deze wereld niet alleen voor mensen is. God heeft dieren geschapen om ons te leren onvoorwaardelijk lief te hebben,¨ schreef Fabiane in haar bericht.

We vinden dat deze honden elk beetje comfort verdienen. Hopelijk zullen meer mensen hulp bieden aan hen in nood als het nodig is. Deel als je het daarmee eens bent!