Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buschauffeur haalt kinderen dagelijks vroeg op, maar dan ontdekken de ouders dat ze niet naar school gaan.

Zwart ijs op de weg is gevaarlijk. Als je er ooit eens hebt op gereden of gelopen weet je goed genoeg wat ik bedoel.

Daarom besliste het stadje Shelby County om de school enkele dagen af te gelasten zodat ouders konden wachten tot de sneeuw was gesmolten.

Jammer genoeg hoorde buschauffeur Wayne Price deze boodschap veel te laat. Hij had al de kinderen al opgehaald, en wist dat indien hij de kinderen terug zou thuis afzetten, de kans op een ongeluk groter zou zijn. Dus deed hij iets helemaal anders…

Toen hij even langs de kant ging staan om de kinderen hun ouders te laten verwittigen met hun smartphone, wist hij dat hij iets moest doen om de kinderen bezig te houden.

Zijn daden waren niet echt iets wat vaker gebeurt, maar de directie van de Montevallo school in Alabama was alvast niet verrast door wat hij deed.

Want ze kennen Wayne, ze weten hoe slinks hij soms is.

De kinderen wisten helemaal niet wat er hen te wachten stond. En toen ze met z’n allen de lokale McDonald’s binnengingen vroegen ze zich af of hij helemaal was gek geworden.

Het bleek dat de vriendelijke chauffeur de kinderen wilde trakteren op ontbijtkoekjes. Hij besloot om voor hen te betalen, gezien ze niet konden ontbijten op school die ochtend.

Er zaten zo’n 40 tot 50 kinderen op Wayne’s bus, je kan je dus inbeelden hoeveel het hem moest gekost hebben. De schooldirectie antwoordde op zijn gebaar:

“Meneer Price, een van onze buschauffeurs, toonde zich van zijn mooiste kant met dit Kerstgebaar! Dinsdag, toen de school was afgelast wegens het gladde wegdek, en we geen ontbijt konden opdienen aan de leerlingen, betaalde deze chauffeur ontbijtkoeken voor alle kinderen op de bus! Wat een mooie daad van deze man, iets wat onze leerlingen nooit zullen vergeten!”

Mensen overal ter wereld hebben het verhaal gehoord en Wayne overladen met lieve woorden.

Wat een prachtig gebaar om te doen, wat een manier om te tonen dat hij het beste voor heeft voor de kinderen die hij dagelijks vervoert!

Ik vind Wayne zijn daad echt een voorbeeld! Deel dit dan ook op Facebook!