Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buschauffeur gooit blinde vrouw uit de bus omdat “honden niet zwart kunnen zijn.”

Een blinde vrouw kreeg van een passagier te horen dat haar hond van de bus moest “omdat de passagier niet geloofde dat blindengeleidehonden een andere kleur dan geel kunnen hebben.”

Megan Taylor (22) zat op de bus met haar geleidenhond Rowley toen de niet nader bij naam genoemde vrouw haar benaderde en zei: “Waarom zit er een hond op de bus? Laat het uitstappen.”

Maar toen Megan beleefd probeerde uit te leggen dat Rowley een assistentiehond was, noemde de vrouw haar een leugenaar omdat “geleidenhonden gele labradors zijn en jouw hond is zwart.”

Megan lijdt aan episodes van tijdelijke blindheid na een zwaar hoofdletsel toen ze 15 jaar oud was. Daarnaast heeft ze nog tal van andere medische problemen zoals haarverlies, evenwichtsverlies, hijgaanvallen en misselijkheid.

Ze zei dat het voorval van afgelopen maandag niet de eerste keer was dat ze op het openbaar vervoer verbaal mishandeld werd en dat ze bang is om de bus te nemen.

Aan Liverpool Echo getuigde ze: “In andere aangelegenheden werd ik bespuwd, geduwd en beschuldigd van dronkenschap toen ik het bewustzijn verloor als gevolg van mijn hartaandoening en neurologische stoornis.”

Rowley helpt Megan met haar dagelijkse taken zoals het oprapen van spullen, het leegmaken van de wasmachine en aan- en uitkleden. Maar nog belangrijker is dat Rowley haar kalm kan houden en zelfs voor haar kan bellen als ze flauwvalt.

WAT VIND JIJ VAN DIT ONVERDRAAGZAME GEDRAG? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT OM MEER BEWUSTWORDING TE VERSPREIDEN OVER BLINDENGELEIDEHONDEN.