Zoek
Sluit dit zoekvak.

Britse sluipschutter schiet ISIS-commandant neer vanop 1.600 meter afstand.

Een Britse sluipschutter doodde in Afghanistan een ISIS-commandant vanop 1.600 meter afstand. De SAS sluipschutter was zover van zijn doel verwijderd dat de kogel verschillende seconden door de lucht vloog. De sluipschutter hield zorgvuldig rekening met de windrichting alvorens de trekker over te halen.

Gezegd wordt dat dit het beste langeafstandsschot ooit is voor een SAS soldaat. Een militaire bron getuigde: “De sluipschutter had een speciaal vizier op het machinegeweer en had een spotter om de windsnelheid te schatten. De ISIS-commandant briefte zijn mannen en hield duidelijk van zijn eigen stem want hij stond minstens 20 minuten te praten terwijl zijn strijders voor hem op de grond zaten.”

“De sluipschutter wist dat hij slechts een kans had. Het duurde verschillende seconden voordat de kogel de commandant raakte die in verschillende stukken uit elkaar vloog.”

De andere strijders die zich rond de commandant verzameld hadden, vluchtten in alle richtingen weg toen de commandant in de borst geraakt werd.

Het 50 kaliber Browning machinegeweer dat gebruikt werd, zal wellicht naar Engeland gevlogen worden om als souvenir bewaard te worden.

Ondanks het feit dat het team met sluipschuttersgeweren was uitgerust, wisten ze dat het machinegeweer het enige wapen was dat in staat was om het doelwit vanop zo’n afstand te treffen.

Het incident deed zich voor in juni.

Deel dit bericht als ook jij zo onder de indruk bent van dit langeafstandsschot.
[fblike]