Search
Close this search box.

Brandweerman krijgt tijdens het blussen een stoeptegel naar zijn hoofd geworpen in Hoogkerk.

Zaterdagavond is in Hoogkerk een brandweerman met een stoeptegel bekogeld.

Aan het einde van afgelopen zaterdagavond rukte de brandweer uit naar een brandje in een afvalcontainer in Hoogkerk. Daar bevond zich ook een groepje jongeren.

Op een gegeven moment wordt er een stoeptegel naar een blussende brandweerman gegooid, aldus RTV Noord.

„Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de tegel het hoofd van onze collega had geraakt”, vertelde commandant Dennis de Vlieg van de brandweer Stad Groningen op brandweer.nl. „Je moet wel echt stapelidioot zijn om zoiets te doen.”

Gelukkig werd de brandweerman niet geraakt, maar je moet er niet aan denken als de tegel hem wel had geraakt. De tegel werd gegooid door iemand die zich in het groepje jongeren bevond.

De politie werd onmiddellijk ingeschakeld, maar de groep was er al vandoor toen de agenten aankwamen. De betreffende brandweerman heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Daarnaast heeft Veiligheidsregio Groningen ook aangifte gedaan.

Regionaal brandweercommandant Roelf vertelde op brandweer.nl dat dit soort agressie niet wordt geaccepteerd:

„Laat ik er heel duidelijk over zijn: Dit accepteren we echt niet. Iedere vorm van agressie tegen hulpverleners gaat een grens over die we absoluut niet tolereren. Daarom hebben we als organisatie ook aangifte gedaan en we zullen dat bij ieder geweldincident tegen collega’s blijven doen. Of het nu gaat om verbaal geweld, bedreiging of een aanslag zoals afgelopen zaterdag, dit moet stoppen.”

Dit soort gedrag is onvoorstelbaar. Het op deze manier in gevaar brengen van hulpverleners is onacceptabel! Hopelijk worden de dader en zijn handlangers snel gevonden en krijgen ze een passende straf voor dit absurde gedrag.