Search
Close this search box.

Brandweerman doet mond-op-mond beademing bij baby en redt zijn leven, camera legt alles vast.

Als ouder moet je er niet aan denken dat je kindje ergens in stikt. Toch komt het vaker voor dan je misschien denkt. De meest voorkomende oorzaak van dood of invaliditeit bij kinderen onder de drie is verstikking, aldus de Volkskrant.

Aan het begin van deze maand was Alexandria Mansfield thuis met haar zoontje Evan. Toen verstikte de baby zich plotseling, nadat hij een klein dingetje in zijn mond deed. De doodsbange Alexandria pakte de kleine op en rende zo snel ze kon naar de brandweerkazerne.

De beveiligingscamera’s legden alles vast. Het is te zien hoe de moeder aan komt rennen met haar zoontje in de armen en hoe brandweerman Cody Larque hun tegemoet rent.

„Zijn gezicht was blauw, zijn vingers waren blauw aan het worden, dus ik pakte hem meteen en deed wat mijn training me heeft geleerd om altijd te doen.”, vertelde Cody aan KATV. De brandweerman klopte het jongetje verschillende malen op de rug totdat het dingetje uit zijn keel kwam.

Alexandria is er heilig van overtuigd dat haar zoontje er niet meer zou zijn, als de brandweerman niet zo snel en adequaat had gehandeld.

De beelden zijn viraal gegaan en de brandweerman krijgt heel veel lof. Toch blijft hij er nuchter onder. „We zijn hier om een dienst aan de gemeenschap te bieden. Elke brandweerman hier, van de jongste tot de oudste, zouden op dezelfde manier hebben gereageerd”, vertelde hij.

Wat een geweldige actie! Cody heeft het leven van de baby gered. Als hij niet zo snel had gereageerd had het heel anders af kunnen lopen. Deel alsjeblieft deze beelden als je ook vindt dat hij alle respect verdient!